Robert Verschraagen (De Dijk) stopt na dit seizoen: “Het moet niet zielig worden”

Hij vindt het na al die jaren mooi geweest. In april wordt Robert Verschraagen 35 en dan is het tijd voor iets anders. De verdediger van tweededivisionist De Dijk is bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer. “Als wij erin blijven, is mijn loopbaan perfect geweest.”

Vorig jaar twijfelde Verschraagen al over zijn toekomst. Toen stond De Dijk op de drempel van promotie naar de Tweede Divisie en dat wilde hij graag meemaken. “In de winterstop had ik al afgesproken dat dit mijn laatste jaar zou worden. Het is mijn vijfde seizoen bij de club, 35 is een mooie leeftijd. Ik had nooit gedacht dat ik het zo lang kon blijven beoefenen. Het is niet dat ik niet meer fit ben, ik zou nog makkelijk twee of drie seizoenen door kunnen gaan. Maar het is voor mij geen hobby geworden, meer een verplichting die ik steeds moeilijker kan vervullen.”

Zijn twee kinderen en een maatschappelijke carrière vergen ook veel tijd van de verdediger. “Ik ga steeds minder vaak met plezier naar de training. Daarom kies ik ervoor te stoppen voordat ik echt in een sleur terecht kom. Het moet niet zielig worden, dat is niets voor mij. Als ik niet alles geef op een training, kom ik thuis met een onbevredigd gevoel. Ik heb geen zin om mijn laatste jaar weggedoken op de bank uit te zitten.”

Wanneer dit seizoen erop zit, neemt Verschraagen ook echt afscheid van het voetbal. Het volgende doel in zijn leven is het lopen van marathons. “Dat wil ik al lange tijd, maar laten we eerst kijken hoe mijn lichaam dat ervan afbrengt. Je moet er heel anders voor trainen. De marathon van Amsterdam (oktober, red.) komt nog te vroeg, dus die van 2019 is het doel. Als de belasting het toelaat, wil ik zoveel mogelijk marathons lopen.”

Eerst wacht hem de taak zijn loopbaan op een goede manier af te sluiten, zoals dat altijd ging. Verschraagen bereikte het eerste elftal van FC Omniworld (nu Almere City FC), maakte de stap naar het DWV van Ton Ojers, werd met Turkiyemspor bijna algeheel amateurkampioen, won de Topklasse met Spakenburg en vierde afgelopen seizoen het kampioenschap in de Derde Divisie met De Dijk. “In mijn vijf seizoenen bij de club heb ik hele mooie dingen meegemaakt. In mijn laatste jaar met Spakenburg speelden we ons in een zenuwslopende finale veilig, dat was een fantastisch gevoel. Ik hoop dat wij er, net zoals toen met Spakenburg, in blijven. Als dat lukt, is mijn loopbaan perfect geweest.”

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)