Robin Ernest en Diemen vinden het na drie jaar mooi geweest

Trainer Robin Ernest en Diemen hebben in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. De club vindt het na drie jaar tijd voor een andere coach en de trainer kan hier prima mee leven.  De huidige assistent van Ernest, Marc Stuut, zal komend seizoen de hoofdtrainer zijn bij de zondag derdeklasser.

Ernest promoveerde in zijn eerste seizoen knap naar de derde klasse . Dit jaargang kent Diemen een moeilijk jaar en bungelen zij onderaan het klassement van de zondag derde klasse C.

De coach over het niet verlengen van zijn contract. Robin Ernest: “Mijn voorganger is zes jaar trainer geweest, dit wil het bestuur niet meer. Men vindt het na drie jaar tijd voor een andere trainer, ik kan me hier goed in vinden. Al komt er wel een talentvolle lichting aan waar ik misschien nog wel mee had willen werken. Maar Diemen is echt een nette club waar ik drie fantastische jaren heb gehad met hele fijne mensen om mij heen.”

Ernest promoveerde in zijn eerste jaar bij Diemen naar de derde klasse en handhaafde zich knap in het tweede seizoen, dit jaar heeft Diemen het lastig in de derde klasse. Ernest: “Wij zijn afgelopen zomer veel kwaliteit kwijt geraakt en ook viel ons complete tweede elftal weg, mede hierdoor zijn we in de breedte minder dan voorheen. Daarnaast kregen we met veel blessures en schorsingen te maken.  Maar onze ziekenboeg loopt langzaam leeg en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dan we ons dit seizoen handhaven.”

De Brabander, met onder meer PSV en Helmond Sport als speler op zijn CV en in het bezit van TC1, hoopt volgend seizoen weer als trainer aan de slag te kunnen. Ernest: “Ik voel me nergens te groot voor en ga graag bij een mooie club aan de slag. Wel moet de vereniging omhoog willen en moet er een bepaald idee achter het voetbal zitten.”

Aankomend weekend ontvangt Diemen koploper DCG. Kijk voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Foto DiemerNieuws.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)