Home / Algemeen / Robin Pronk adviseur FC Abcoude

Robin Pronk adviseur FC Abcoude

Robin Pronk wordt adviseur bij voetbalclub FC Abcoude. Pronk is een bekende in de Amsterdamse voetbalwereld, onder meer omdat hij 13 jaar werkzaam is geweest bij de jeugd van Ajax. Van de huidige lichting heeft hij oa. Vurnon Anita, Gregory vd Wiel en Ricardo van Rhijn onder zijn hoede gehad. Maar ook heeft hij in de jaren negentig mee geholpen om het jeugdinstituut van FC Abcoude op de kaart te zetten en er mede aan bijgedragen dat de jeugdelftallen op divisieniveau gingen spelen.

Momenteel is Pronk werkzaam bij FC Utrecht , waar hij de A1 onder zijn hoede heeft. Niettemin heeft hij de tijd gevonden om bij FC Abcoude als adviseur te gaan functioneren.Via zijn bedrijf 1-4-3-3 Soccer Events zal hij in samenwerking met Eddy Teuben (jeugdcoördinator DEF) trainers binnen de jeugdafdeling gaan adviseren en ondersteunen. De vereniging heeft vorig jaar een flink aantal trainers bij de KNVB laten opleiden. Vanuit zijn rol zal Robin Pronk samen met Eddy Teuben hier een vervolg aan gaan geven. Op deze manier hoop FC Abcoude heeft niveau van trainers en spelers naar een hoger plan te trekken.

Het eerste elftal van FC Abcoude speelt dit jaar weer in zondag 2b, waarin zij onder andere RKDES, Hoofddorp, FC Weesp en RODA’23 zullen tegenkomen.

Send this to a friend