Home / Algemeen / Robin Schaaf verlaat HBOK voor oude liefde Monnickendam

Robin Schaaf verlaat HBOK voor oude liefde Monnickendam

Oost west, thuis best. Na twee tegenvallende uitstapjes naar Hollandia en HBOK draagt Robin Schaaf volgend seizoen weer het shirt van Monnickendam. De 25-jarige spits keert terug bij de kersverse tweedeklasser, waar hij twee seizoenen geleden nog goed voor 33 doelpunten was.

Schaaf had een beetje last van heimwee. In het seizoen dat hij op zondag bij Hollandia speelde (2015-16) was de spits elke zaterdag bij zijn oude club te vinden, dit seizoen keek de spits na elke wedstrijd van HBOK wat Monnickendam had gedaan. “Je gaat het toch een beetje missen. Ik ben speciaal voor Kid Ronday naar HBOK gekomen, omdat wij heel graag samen wilden spelen, maar het is mij niet bevallen. Het was geen leuk seizoen, ik had er meer van verwacht.”

Schaaf kreeg verschillende aanbiedingen, alleen waren de meesten van zondagclubs. “Dat zag ik sowieso niet zitten, omdat al mijn vrienden op zaterdag spelen. Dan moet ik mijn hele weekend aanpassen op het voetbal en kan ik zaterdag geen leuke dingen doen.” Uiteindelijk ging de keuze tussen WV-HEDW, kampioen van de zaterdag tweede klasse A, en Monnickendam. Laatstgenoemde had zijn voorkeur, al hield de derde klasse hem aanvankelijk eerst tegen. “Het is wel fijn dat ze via de nacompetitie nu gepromoveerd zijn. Dat was een duwtje in de rug, want ik was niet naar de derde klasse gegaan.”

Bovendien speelde ook de terugkeer van Donny Reugebrink (OFC), met wie hij twee jaar geleden een goed koppel vormde, een rol in zijn keuze voor de kersverse zaterdag tweedeklasser. “Ik ga nu weer met allemaal bekenden spelen. De trainer (Ab Persijn, red.) ken ik al sinds ik klein ben. Hij is recht door zee, heel eerlijk en zijn trainingen zijn heel fanatiek. Daar hou ik wel een beetje van.”

Foto Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)