Robin Thiel keert terug bij HBOK

Met ingang van komend seizoen verdedigt Robin Thiel weer de clubkleuren van zaterdag tweedeklasser HBOK. De doelverdediger besloot enkele weken geleden om te vertrekken bij OFC na onenigheid met coach Imdat Ilguy.

Thiel besloot afgelopen zomer om van HBOK naar OFC over te stappen. ”Met HBOK degradeerden we uit de eerste klasse. Ik wilde graag op hoog niveau blijven spelen, vandaar de keuze voor OFC.” Het avontuur bij de hoofdklasser verliep niet helemaal zoals gehoopt. Thiel verloor de concurrentiestrijd van Danny Been, die overkwam van Ajax. ”Op dat gebied heb ik weinig te zeggen. Danny heeft het gewoon goed gedaan. Ik respecteerde deze beslissing. Ik zou samen met de andere keeper (Mitchel Michaelis) om en om op de bank zitten.”

Een kleine maand geleden ging het op een training mis. ”Ik wil er niet al teveel over kwijt. Laat ik het er op houden dat er tijdens de training een woordenwisseling plaatsvond tussen mij en de trainer. Vervolgens stuurde hij me weg van de training.   Toen besloot ik na overleg met de clubleiding dat het beter was om de samenwerking te beëindigen. Mijn werk is namelijk ook erg belangrijk voor me. Dat is ook de reden dat ik terugga naar HBOK. Ze hebben begrip voor mijn werksituatie.”

Thiel (links) in het shirt van OFC. Foto: Hans van Dijk
Thiel (links) in het shirt van OFC. Foto: Hans van Dijk

Thiel kwam vorig jaar dus al uit voor de club uit Zunderdorp. ”Ondanks de degradatie heb ik daar een van de leukste seizoenen uit mijn carrière gehad.  Ik word dit jaar 29 dus ik kan nog heel wat jaren mee als keeper. Het is voor mij het belangrijkste dat ik weer ga spelen. Ik ga nog even nadenken over hoe ik de komende tijd ga invullen. Ik wil misschien voor mezelf gaan trainen in de sportschool of meetrainen bij een club om mijn conditie op peil te houden.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)