Robin Visser met vrienden naar RODA’23 (zaterdag): “Dit is het moment om terug te keren”

Na een uitstapje van drie seizoenen bij NFC draagt Robin Visser vanaf komende zomer weer het tenue van RODA’23. De 27-jarige spits keert voor de vernieuwde Zaterdag 1 terug naar Bovenkerk. Met veel vrienden en oud-ploeggenoten willen zij samen gaan voetballen in een eerste elftal.

“We hebben onze koppen bij elkaar gestoken en dit is het moment om met z’n allen terug te keren”, zegt Visser. “Het is niet zo dat we het niet naar onze zin hebben bij onze huidige club, maar het leek ons een leuk idee en een mooie stap. Met veel jongens heb ik in de jeugd samengespeeld. Ik kijk er ook zeker naar uit om weer in het shirt van RODA’23 te spelen. Het is ook een bewuste keuze om op de zaterdag te gaan voetballen. We zijn geen studenten meer en hebben allemaal een baan, dus die tijd is voorbij. Nu kunnen we na de wedstrijd nog iets doen op zaterdag en zondag moest je jezelf toch een beetje inhouden.”

Voor de aanvaller is het een streven om zo snel mogelijk uit de zaterdag vierde klasse te gaan. Daarin staat RODA’23 nu op een achtste plek. “Wij moeten sowieso kampioen worden. Wij hebben een team met spelers die zeker boven dat niveau moeten uitstijgen”, klinkt het zelfverzekerd. “Wij hebben niks te besteden en zullen veel zelf moeten regelen, maar dat maakt ons niet uit. Bij NFC vrienden voor het leven gemaakt en een enorm leuke tijd gehad, maar na drie jaar ook weer leuk om bij je oude club terug te keren.”

Langzaam maken de Bovenkerkers de nieuwe selectie bekend. Dennis Spitteler komt over van Amstelveen Heemraad, terwijl Lennart Rust, Sjoerd Heijnen en Melvin Joling de Zondag 1 voor de Zaterdag 1 van RODA’23 verruilen. De nieuwe trainer is nog niet bekend.

Verslag Roy Baltus
Foto RODA’23

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)