Robin Visser-show (NFC) met zes doelpunten tegen Nautilus

Robin Visser heeft in de Amstelveense derby namens NFC tegen Nautilus voor een unieke prestatie gezorgd door de volledige doelpuntenproductie op zich te nemen. Tegen de laagvlieger was hij op stoom en rekende in zijn eentje met Nautilus af. De topscorer van de zondag vierde klasse F scoorde maar liefst zes keer: 6-1.

In de eerste helft wist Nautilus de schade nog redelijk beperkt te houden. Visser zorgde met twee fraaie doelpunten al voor de 2-0. “Dat waren ook de twee mooiste van de middag. Mijn eerste doelpunt wipte ik over de doelman heen, die stond iets te ver voor zijn doel. Bij de tweede kreeg ik de bal op het randje van het strafschopgebied, voor mijn linkerbeen en krulde ik de bal in de verre hoek.”

Vlak voor rust deden de gasten via Iraklis Sidirpoulos nog wat terug met de aansluitingstreffer. “Dat was natuurlijk jammer. Toch bleven we rustig en spraken we met elkaar af zo door te gaan. Het duurde nog een kwartier voordat ik mijn derde van de middag maakte. Ik werd diep gestuurd, week een beetje naar buiten om de doelman uit te lokken en schoof de bal in de verre hoek.” Vrij snel daarna werd Visser op identieke wijze op het vijandelijke doel afgestuurd, maar koos hij nu voor de korte hoek: 4-1.

“Je hebt wel eens van die dagen dat opeens alles lukt”, zegt Visser, die alles nog even de revue laat passeren. “Ongelooflijk dat het gisteren zo goed ging, alles wat ik aanraakte veranderde in goud. We kregen in de tweede helft ook zoveel ruimte om te voetballen. De laatste twee waren echt lelijke spitsendoelpunten (een gelukje via de knie van de doelman en binnenschuiven voor een leeg doel, red.), maar niet minder lekker.”

Robin Visser NFC

Het was de eerste keer dat hij maar liefst zes keer het net vond in één wedstrijd. “Ik heb in de jeugd van Ajax en FC Volendam altijd op doel gestaan. Pas in de B-junioren van Volendam koos ik ervoor om te gaan voetballen.” De aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen aan de Sportlaan in Amstelveen. “Ik voel me de laatste weken steeds fitter. De teller staat nu op achttien doelpunten, dat heb ik dus even op kunnen vijzelen.”

Volgende week treft NFC hekkensluiter CTO ’70, maar zonder topschutter Visser. “Ik ben helaas geschorst. In de eerste helft werd ik een paar keer onderuit gehaald en kreeg ik daar terecht een vrije trap voor, maar werden geen kaarten gegeven. Vervolgens trok ik rond de middenlijn aan iemands shirt en krijg ik daar opeens geel voor. Toen wist ik wel dat ik geschorst zou worden. Gelukkig heb ik nu alvast aan mijn gemiddelde gewerkt.”

NFC staat momenteel op een tweede plaats in de zondag vierde klasse F. De ploeg van Ruud Visser heeft, met nog een wedstrijd tegoed, zeven punten minder dan koploper Sporting Martinus. Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand.

Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!