RODA ‘ 23 in blessuretijd langs Abcoude

In de zondag tweede klasse B heeft RODA ’23 uit Bovenkerk in blessuretijd de overwinning veilig gesteld tegen FC Abcoude.. Al was daar wel een penalty voor nodig. In Abcoude werd het uiteindelijk 2-3. En dat betekent voor FC Abcoude alweer de vierde nederlaag van dit seizoen.

Ook vandaag is het spel van Abcoude niet goed. De ploeg oogt traag en is vaak onvoldoende bij de les. De eerste kans van de wedstrijd is weliswaar voor de thuisploeg, maar het is Roda’23 dat al in de achtste minuut van de wedstrijd op voorsprong komt. Damien de Vegt komt door het midden. Hij mag van de defensie van Abcoude vrijuit oplopen en uithalen. Zijn schot wordt iets van richting veranderd en daardoor is keeper Jeffrey IJmker kansloos (0-1). Twee minuten later kan Roda’23 zelf al op een grotere voorsprong komen. Weer is het Damien de Vegt die hard uithaalt richting het doel van Abcoude. De bal wordt gestopt en in de rebound wordt gescoord. Maar het is buitenspel.

Foto Rob Baarda: Stefan Groen kan er niet niet meer bij op Stevens te passeren

Roda’23 blijft duidelijk de betere ploeg.  Er zit veel meer voetbal in het spel van Roda’23. Abcoude is telkens te laat en loop achter de feiten aan. In de 15e minuut van de wedstrijd ontsnapt Abcoude opnieuw aan een grotere achterstand. Stef Leliveld slingert zich door de verdediging van Abcoude. Niemand legt hem een strobreed in de weg. Keeper Jeffrey IJmker is attent en stopt de inzet.

In de twintigste minuut van de wedstrijd een speldenprik van Abcoude. Een snelle aanval over de linkerzijde van het veld. Terence Koswal bereikt Stefan Groen. Die speelt op zijn beurt Immanuelson Duku aan. Zijn inzet gaat rakelings langs het doel van Roda’23. Twee minuten later moet diezelfde Duku Abcoude op gelijke hoogte brengen met Roda´23. Hij kan alleen op keeper Daan Stevens af. Maar in plaats van direct te schieten wil hij eerst nog kappen. De defensie van Roda´23 kan dan ingrijpen.

Foto Rob Baarda: Immanuelson Duku in duel met Tim van Heusden

De laatste tien minuten in de eerste helft zet Abcoude een tandje bij. Roda´23 moet terug. Er zijn diverse mogelijkheden, maar het ontbreekt de thuisploeg ook aan enig geluk. In de extra tijd van de eerste helft moet Abcoude de gelijkmaker scoren. Eerst is het Duku die hard uithaalt. Keeper Stevens kan de bal aantikken waardoor deze via de paal het veld weer ingaat. Uit de rebound kan Martijn Groen van Abcoude opnieuw uithalen. Ook zijn schot belandt op de paal. Roda´23 kan wegwerken.

De tweede helft is amper begonnen of de bal ligt alweer in het doel bij Abcoude. Ditmaal is het Tim Engeln die scoort (0-2). Ook aan het begin van de tweede helft is Roda’23 de betere ploeg. De bezoekers combineren goed en gebruiken de gehele breedte van het veld. De bezoekers hebben meerdere kansen op een nog grotere voorsprong, maar die blijft uit.

Drukte voor de goal van Abcoude In de 67e minuut wisselt Abcoude. Ronny Weber verlaat het veld. Voor hem komt Ryan Payne in het veld. Aanvallend wordt daarmee meer druk gezet. En dat betaalt zich uit. In de 77e minuut is er vanuit een corner een scrimmage voor het doel van Roda’23. Het is uiteindelijk Niek Remijn die voor Abcoude een laatste tikje kan geven (1-2). Abcoude is weer terug in de wedstrijd. Twee minuten later een goede kans op de gelijkmaker. Immanuelson Duku zet voor vanaf links. Niek Remijn kan er net niet bij. Twee minuten later komt Abcoude dan toch op gelijke hoogte met Roda’23. Het is opnieuw Duku die over de linkerzijde van het veld opkomt. Hij kapt, trekt iets naar binnen en krult zijn schot richting de linkerkant van het doel van Roda’23. Keeper Stevens is verrast. Hij stopt de bal goed en trekt deze over de achterlijn. Scheidsrechter Koene ziet dat en geeft doelpunt voor Abcoude (2-2).

Foto twitter RODA'23: Stef Leliveld bezorgt RODA in blessuretijd vanaf elf meter de overwinning door Jeffery IJmker te kloppen
Foto twitter RODA’23: Stef Leliveld bezorgt RODA in blessuretijd vanaf elf meter de overwinning door IJmker te kloppen

Een gelijkspel lijkt in de lucht te hangen. In blessuretijd nogmaals een aanval van Roda’23. Binnen de zestien meter een overtreding van Tom Pouw. Niet zwaar, maar de scheidsrechter geeft er toch een penalty voor. Die wordt zuiver ingeschoten door Stef Leliveld (2-3). Kort daarna blaast de scheidsrechter af.

Abcoude blijft op negen punten staan. Op de tiende plaats in de ranglijst en dus in de gevarenzone. Roda’23 klimt door deze overwinning naar de vierde plaats. Volgende week voor Abcoude een lastige uitwedstrijd tegen VVZA dat vandaag bij Hillegom wint. Roda’23 ontvangt op eigen terrein Nieuw Utrecht.