RODA ’23 blijft zonder puntverlies na zege op Wijk aan Zee

In de zondag derde klasse C heeft RODA ‘ 23 uit Bovenkerk haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. DE ploeg van Marco Bragonje won met 0-4 bij Wijk aan Zee.  RODA deelt de koppositie met ZSGOWMS en AGB dat ook twaalf punten hebben vergaard.

Roda23 Zon1 (115)

AL na twee minuten creëerde RODA’ 23 de eerste kans van de wedstrijd. Michael Crombeen kon echtre het net nog niet vinden, maar het was wel het signaal dat de ploeg van Bragonje niets aan het toeval over wilde laten. Het veldoverwicht van RODA werd daarna echter niet in grote kansen uitgedrukt. Laat staan doelpunten.  Na zo’n twintig minuten leverde een corner twee goede mogelijkheden op, maar de schoten van Damien de Vegt en Dylan Bungener troffen geen doel.

Roda23 Zon1 (122)

Na iets meer dan een half uur was het wel raak.  Roy van Essen werd binnen de zestienmeter aangetikt en de scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de strafschopstip wijzen. Aanvoerder De Vegt bleef koel en zette RODA op een 0-1 voorsprong. Na die treffer zakte RODA wat in en kreeg Wijk aan Zee zowaar wat mogelijkheden. Op slag van rust werd het echter toch 0-2.  De Vegt verstuurde een prachtige pass die door Van Essen op waarde geschat en die maakte er 0-2 van.

Roda23 Zon1 (156)

Na rust lijkt de beslissing snel te vallen, maar een lob van de ploeg uit Bovenkerk verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. Wijk aan Zee, dat twee van haar eerste drie wedstrijden had gewonnen, wordt dan iets sterker en creëert wat mogelijkheden, maar tot een treffer zal het niet komen.

Halverwege de tweede helft beslist De Vegt de wedstrijd. Een enorme fout in de defensie van Wijk aan Zee bezorgt De Vet de bal die het vervolgens simpel kan afmaken (0-3). Tim Engelen zorgt dan ook nog voor een vierde treffer. Dat Wijk aan Zee het duel met tien man eindigt in de slotfase is puur voor de statistieken.

RODA ’23 boekt haar vierde overwinning op rij en mag aanstaande zondag in eigen huis probeer Blauw Wit te verslaan. Dan spelen ook concurrenten AGB en ZSGOWMS tegen elkaar.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C