RODA ’23 en IVV houden beiden een punt over

Het duel tussen RODA ’23 en IVV is geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

De Amstelveners pasten dezelfde tactiek toe als in het inhaalduel met DWS afgelopen donderdag: het liet de tegenstander komen en loerde zelf op een uitbraak. IVV probeerde wel te voetballen en slaagde er voor rust één keer in om door de groene muur heen te breken. Daardoor kon Jerry Buddingh zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zetten.

Na rust werd IVV wat gemakzuchtiger en begonnen er kansen te ontstaan voor RODA ’23. Dat resulteerde met een uur op de klok in de 1-1 van Thomas van Baest. Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort en leek 1-1 voor iedereen een prima eindstand te zijn. Een paar minuten voor tijd kwam daar verandering in en dacht Daniël Schermer zijn ploeg toch nog naar de winst te schieten. Maar niets was minder waar. Na een slechte uittrap van de IVV-doelman belandde de bal snel bij RODA ’23, dat er via Quint Piris op de valreep 2-2 van maakte.

“Ik baal er verschrikkelijk van”, aldus IVV-trainer Edwin Keizer na afloop. “Door een paar grote uitslagen de laatste weken zie je wat gemakzucht in de ploeg sluipen. We hebben dit gelijkspel echt aan onszelf te wijten”, aldus de trainer. Donderdag staat het inhaalduel met De Meer op het programma en wordt de strijd om de eerste periodetitel waarschijnlijk beslist. Een duel dat Keizer ondanks het gelijkspel van zondag met vertrouwen tegemoet ziet: “We moeten winnen van De Meer, dat is niet veranderd na vandaag. We staan niet voor niets waar we nu staan, we kunnen zeker wel wat. Maar we moeten ook wat brengen, anders verdien je het niet.”