Roda ’23 gelukkige winnaar in streekderby tegen KDO

Roda ’23 heeft met een overwinning op KDO de stap naar de subtop in de zondag derde klasse C gemaakt. In de streekderby was de ploeg van Marco Bragonje met 2-0 te sterk voor de Kwakelers door doelpunten van Lennart Rust en Melvin Joling.

Al na drie minuten had KDO-middenvelder Bart Hoving de kans om de openingstreffer te maken. Zijn kopbal ging echter over het doel van Roda ’23. De thuisploeg was met de eerste kans van de wedstrijd wel trefzeker. KDO-doelman Peter Onderwater had moeite met een schot van Melvin Joling en Lennart Rust was er als de kippen bij om van dichtbij simpel binnen te tikken: 1-0.

Roda23 - KDO

Roda ’23 zette KDO onder korte dekking en probeerde er bij balbezit een paar keer op snelheid uit te komen. Na een half uur kwam er meer dreiging van de gasten, maar wist doelman Daan Stevens een inzet van Joeri Stange onschadelijk te maken. Op slag van rust verdubbelde Roda ’23 de voorsprong. Joling kreeg de bal met wat geluk van Joris Kortenhorst, schoot vanaf zo’n zestien meter afstand en zag zijn doel van richting veranderd worden. De Kwakelse doelman Onderwater was kansloos: 2-0.

Zo zat de thuisploeg halverwege op rozen met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft ging KDO op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het enige waar het bij de Kwakelaars aan ontbeerden was het geluk in de afronding. Zo gingen er onder andere twee vrije trappen net over en kreeg KDO geen penalty waar het wel recht op had. Ook de invallers Mathijs Molleman en Rick Kruit konden het tij niet keren, waardoor KDO, ondanks het bij vlagen prima verzorgde positiespel, uiteindelijk met 2-0 verloor van een gelijkwaardige tegenstander.

De 2-0 zege van Roda ’23, dankzij twee gelukkige doelpunten, helpt de Bovenkerkers over KDO heen naar de vierde plaats in de zondag derde klasse C. De achterstand op koploper AGB bedraagt zes punten. KDO zakt naar de zevende plaats, maar met slechts twee punten achterstand op Roda ’23.