Home / slideshow / RODA ’23 haalt ‘kind van de club’ Engelmoer terug

RODA ’23 haalt ‘kind van de club’ Engelmoer terug

RODA ’23 heeft Patrick Engelmoer teruggehaald naar zijn oude nest. De middenvelder, die door de vereniging wordt omschreven als een speler met een zeer groot inzicht, een specialist in vrije trappen en een vakman in het geven van passes, moet de zondagselectie volgend seizoen voorzien van een nodige kwaliteitsinjectie.

Kind van de club

Engelmoer voetbalde sinds zijn jonge jaren bij RODA ’23, maar maakte in de D-categorie de keuze om naar AFC te vertrekken. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding en speelde hij op hoog niveau. “Op een gegeven moment had ik het niet meer naar mijn zin en zocht ik naar een club waar ik het plezier in voetbal weer kon terugvinden. Na een aantal goede gesprekken bij RODA ’23, besloot ik daar terug te keren.”

De voetballer speelde twee jaar in het eerste elftal van de vereniging, maar moest vervolgens gedwongen stoppen. “Voor mijn gezondheidsproblemen kreeg ik medicijnen, maar die sloegen soms slecht aan. Mijn lichaam moest daaraan enorm wennen, wat leidde onder mijn voetballoopbaan. Desondanks gingen de momenten die ik wél speelde, goed. Ik denk dat de club zich aan die momenten heeft vastgehouden.”

In de zomer van 2018 besloot Engelmoer het een periode zonder voetbal te doen. Het was een wisselvallige tijd, zo vertelt hij. “Een leven zonder voetbal biedt je natuurlijk de vrijheid om andere zaken op te pakken, zoals werken. Aan de andere kant miste ik voetbal simpelweg enorm, aangezien ik mijn hele leven al aan de sport ben verbonden. Op een gegeven moment begin je te twijfelen als mensen van de club aan je beginnen te vragen of je wilt terugkeren.”

Terugvinden van oude niveau

Engelmoer moest voor een korte periode nadenken, maar besloot uiteindelijk om deze zomer terug te keren. “Het is voor mij belangrijk dat ik weer wedstrijd- en trainingsritme krijg, al heb ik in de tussenliggende periode wél aan zaalvoetbal gedaan. Die sport is echter zó anders dan veldvoetbal, dat het absoluut even duurt voordat ik fit genoeg ben om in het eerste elftal mee te doen. Wellicht kan ik dan over een aantal jaar nog eens een stapje hogerop.”

“Dat is voor nu echter niet relevant, want ik ga eerst hard mijn best doen om op mijn oude niveau terug te komen en veel wedstrijden te spelen. Daarvoor is de club perfect, want het is een warme vereniging waar ik mezelf altijd thuis voel. Wanneer ik tevreden ben? Ik hoop vooropstaand dat we onszelf in teamverband kunnen verbeteren. Op persoonlijk vlak lijkt het me weer heerlijk om goals te maken en assists te geven. Dát is wat ik leuk vind”, aldus Engelmoer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

RODA ’23-trainer Toofeek: “In de organisatie zeer sterk”