Roda ’23 in slotminuut langs Hercules Zaandam

In de zondag derde klasse C heeft Roda ’23 de vijfde plaats weten over te nemen van KDO. De ploeg van Marco Bragonje leek op een gelijkspel af te stevenen tegen Hercules Zaandam, maar een doelpunt van Roy van Essen diep in de slotfase stelde alsnog drie punten veilig voor de Bovenkerkers.

Het duel tussen de twee middenmoters was tien minuten oud toen Hercules Zaandam op eigen veld de score opende. Vertwijfeling in de Bovenkerkse defensie werd afgestraft: 1-0. Roda ’23 kon door de wind en de regen nog niet in het gewende spel komen. Verder dan een schotje van Melvin Joling kwamen de gasten niet, totdat de gelijkmaker in de 26ste minuut uit het niets viel. Lennart Rust kon een scherpe voorzet van Mitchell Bakker verlengen, waar Melvin Joling adequaat op anticipeerde: 1-1.

Hercules Zaandam - Roda23

In het laatste deel van de eerste helft had Roda ’23 de controle en het initiatief over de wedstrijd, alleen zonder echt gevaarlijk te zijn. Het betekende dat de 1-1 tussenstand ook tijdens de rust nog op het scorebord stond. Na de hervatting had Roda ’23 opnieuw moeite om het tempo in het eigen spel terug te vinden. Hercules Zaandam kon zich weer beter in de wedstrijd voetballen en kwam zelfs dicht bij de 2-1. Een inzet ging echter, tot grote opluchting van de gasten, net langs de verkeerde kant van de paal.

Hercules Zaandam - Roda23

Een kwartier voor tijd slaagde Roda ’23 erin om de voorsprong te pakken. De doelman van Hercules Zaandam liet een vrije trap van Michael Crombeen los, waar Joling van kon profiteren: 1-2. Lang konden de Bovenkerkers hier echter niet van genieten, want drie minuten later zorgde een rake vrije trap voor de gelijkmaker.

Hercules Zaandam - Roda23

Naarmate het laatste fluitsignaal naderde, leek de 2-2 ook de eindstand te worden in Zaandam. Toch pakte Roda ’23 vlak voor tijd de volle buit na een rake kopbal van Roy van Essen uit een voorzet van Joling. De 3-2 zorgde ervoor dat de ploeg van Marco Bragonje naar de vijfde plaats is gestegen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO