RODA ’23 kan even adem halen na zege op United/Davo

In de zondag tweede klasse heeft RODA ’23 goede zaken gedaan door United/Davo met 2-1 te verslaan. De ploeg van Marco Bragonje kruipt door de twee treffers van Damien de Vegt wat meer richting de middenmoot. Bragonje: “Het doet me echt wat dat ze vooral als team goed gestreden hebben. Daar ben ik trots op.”

Bragonje: “Uiteindelijk winnen we op ons karakter, maar het zeker verdien dat we de drie punten hebben.”. Door ver van het eigen doel te spelen was er constante druk op de defensie van de Haarlemmers. Die druk leverde uiteindelijk ook de eerste treffer op. Doelman Vincent Hofman, die volgens Bragonje zeker een paar niveaus hoger kan keepen, maakte een voor zijn doen zeldzame fout. Hij spelde te zacht in op zijn rechtsback en Damien de  Vegt onderschepte de pass en omspeelde de doelman vervolgens knap en tekende de 1-0 aan. Bragonje: “ Die keeper is zo goed. Ik snap niet wat hij op dit niveau doet. Hij heeft een fantastische trap. Dit was echt een zeldzaam foutje, maar door dat wij erg vooruit speelden konden we daar ook goed van profiteren.”

Foto Koos van der Leest: Damien de Vegt nam beide treffers voor zijn rekening
Foto Koos van der Leest: Damien de Vegt nam beide treffers voor zijn rekening

Doelman Hofman hield Robin Visser voor de openingstreffers al van een doelpunt af. Verder kwam hij niet echt in gevaar. Dat zelfde geldt voor zijn collega Daan Stevens. Beiden teams creëerde niet veel echte kansen. De 1-0 ruststand was dan ook niet verwonderlijk.

Roda23 (15)

Na rust was dat wel even anders, want na vijf minuten spelen stond het ineens 2-1.  Melvin Joling zette goed voor vanaf rechts en De Vegt stond op de goede plaats om er 2-0 van te maken. Lang kon de ploeg uit Bovenkerk er niet van genieten want binnen vier minuten was het al weer 2-1. Bragonje: “ Jordy Bos (linksbuiten, red) wilde vanaf zo’n zestig meter terugspelen op de keeper. Natuurlijk zat daar iemand tussen.  Op deze manier geven we het wel heel makkelijk weg.  We hadden het zo onder controle en nu laten we ze echt terug komen in de wedstrijd.”

Roda23 (20)

Bos wilde dus vanaf zo’n zestig meter terug spelen op zijn doelman. Die bal, die natuurlijk veel te lang onderweg was, werd eenvoudig onderschept. Uiteindelijk was Dennis van de Manakker degene die voor de 2-1 kon zorgen. United/Davo kreeg hoop uit die onverwachte aansluitingstreffer, maar verder dan het strafschopgebied liet RODA het niet komen. Bragonje: “ Ze hebben nog wel een keer op de lat gekopt, maar aan de andere kant hadden wij ook nog een paar grote mogelijkheden. Dat is dus wel in evenwicht. Over negentig minuten denk ik dat we verdien gewonnen hebben. Het is echt een overwinning van het hele team geweest. Het doet me echt goed dat we zo hard voor elkaar gewerkt hebben. Echt als een team.”

Roda23 (18)

Door de zege  staat RODA nu op de negende plaats. Veilig is het echter nog lang niet. Bragonje: “We krijgen nu VVZA en Hillegom. Dat zijn twee ploegen die onder ons staan. Ik denk dat over drie weken de kaarten wel geschud zijn , maar voorlopig nemen we even wat afstand.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)