Roda ’23 komt punt tekort voor nacompetitie

Voor Roda ’23 zit het seizoen er in de zondag derde klasse C al op. De ploeg van Marco Bragonje won zelf met 6-3 van Zwanenburg, maar kwam een punt tekort om nacompetitie te mogen spelen.

De wedstrijd was pas net begonnen in Bovenkerk of de eerste treffer viel al te noteren. Dennis Bakker zette namens de thuisploeg goed door en via de kluts was het uiteindelijk Roy van Essen die de bal in de eerste minuut over de doellijn werkte: 1-0. Roda ’23 was de betere in de openingsfase. Een vrije trap van Bakker eindigde echter in de muur en kopbal van Robin Visser ging via de onderkant van de lat uit het doel.

Roda '23 - Zwanenburg

Na een klein half uur was het wel raak voor Roda ’23. Aanvoerder Damien de Vegt kon zijn goede actie bekronen met de 2-0. Nog voor de rust werd de voorsprong zelfs uitgebreid. Bakker legde goed af en Visser bepaalde de ruststand een paar minuten voor het einde op 3-0.

In de tweede helft was de wedstrijd al snel beslist. De Vegt wist opnieuw te scoren na een goede solo en snel daarna schoot Stijn Konings hard de 5-0 binnen. De thuisploeg was nog niet klaar, want na een uur spelen beloonde Roy van Essen zijn actie met de zesde treffer van Roda ’23.

Roda '23 - Zwanenburg

Na de 6-0 nam de thuisploeg een tandje terug. Al snel daarna deed Zwanenburg uit het niets wat terug via Rick van Veen. Lang leek de 6-1 ook de eindstand te worden, totdat de gasten de grote achterstand in de slotfase wisten terug te brengen. In het laatste kwartier was de ploeg van Edwin Eefting nog twee keer trefzeker – Van Veen voltooide zijn hattrick – om de eer te redden, maar de wedstrijd was al ver daarvoor gespeeld.

Roda '23 - Zwanenburg

Roda ’23 eindigde door de overwinning op een vierde plaats, één punt achter AGB dat een periodetitel overneemt van kampioen ZSGO/WMS. Ook in de strijd om de derde periodetitel kwamen de Bovenkerkers net tekort. Daar ging KDO, ook met één punt meer, met een ticket voor de nacompetitie ervandoor. Zwanenburg wist al dat het veilig was en eindigt net boven de streep.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)