RODA ’23 krijgt het heel zwaar na nederlaag tegen Nieuw Utrecht

RODA ’23 leed tegen Nieuw Utrecht haar derde nederlaag op rij. De ploeg van Marco Bragonje is inmiddels afgezakt naar de elfde plaats op de ranglijst. Een positie die aan het eind van het seizoen nacompetitie tegen degradatie betekent.

Na drie overwinningen in de derde periode volgden dus drie nederlagen. Bragonje: “Het zijn er inderdaad steeds drie. Wat dat betreft zijn we consequent.  Tegen de directe concurrenten Hillegom en Abcoude hadden we het moeten doen. Nieuw Utrecht is een veel betere ploeg. Daar kan je van verliezen, al was dat vandaag zeker niet nodig geweest.”

De Vegt

RODA speelde dwingend tegen de koploper van de derde periode en zorgde er voor dat het technische Nieuw Utrecht niet aan voetballen kon toekomen.. Bragonje: “Dat lukt erg goed. Ze raakten geïrriteerd en kregen zelfs ruzie met elkaar. Die irritatie kwam omdat wij ze het voetballen onmogelijk maakten door steeds vroeg druk te zetten.”

Natuurlijk kreeg het behendige Nieuw Utrecht kansen, maar dan stond doelman Daan Stevens een treffer in de weg. DE ploeg uit Bovenkerk kreeg zeker ook mogelijkheden, maar Damien de Vegt en Jordy Bos lieten deze onbenut. Vlak voor rust ging De Vegt alleen door richting het doel van Nieuw Utrecht. Een overtreding op De Vegt, met als gevolg een rode kaart, zorgde volgens Bragonje voor de ommekeer. Bragonje: “Zij stopten toen met ruzie maken. Hadden echt weer het gevoel dat ze voor elkaar moesten knokken. Dat kwam ons in ieder geval niet zo goed uit.”

Utrecht RODA 1

RODA, dat achterin kwetsbaar oogde, kreeg tien minuten na rust de deksel op haar neus. Een overtreding van doelman Stevens leverde net buiten de zestien een vrije trap op. Het leverde de thuisploeg direct een treffer op. Na twintig minuten viel ook de 2-0. Bragonje: “We zijn gewoon niet scherp genoeg. Zij hebben snelle spitsen. We dekten gewoon niet kort genoeg.”

Een kwartier voor tijd zorgde Robin Visser nog wel voor de 2-1, maar verder kwam RODA niet. Bragonje: “We hadden wel meer bal bezit, maar echt grote kansen hebben we niet gekregen. Een gelijkspel was over de hele wedstrijd zeker verdiend geweest, maar die hebben we niet. ”

Utrecht RODA 2

Met nog drie wedstrijden te gaan staat RODA op die vervelende twaalfde plek.  Met wedstrijden tegen VVIJ (koploper), Hoofddorp (de nummer drie) en Buiksloot (dat vecht nog voor de nacompetitie) wacht de ploeg van Bragonje een zwaar slot van de competitie. Rechtstreekse degradatie zal niet meer gebeuren met acht punten voorsprong, maar voor de nacompetitie moet worden gevreesd.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)