RODA ’23 laat zich gelden in Vijfhuizen tegen DSOV

In de zondag derde klasse C heeft RODA’23 een knappe overwinning weten te boeken tegen het hoog aangeslagen DSOV. Aan het eind van de wedstrijd, die een half uur te laat begon, stond er een 2-5 zege voor de Bovenkerkers op het bord.

De vertraging had meerdere oorzaken: verkeersopstoppingen in verband met de feestweek en chaos met betrekking tot de kleedkamer bezetting. Aanvankelijk leek RODA het minste last van dat oponthoud te hebben. De ploeg van Marco Bragonje zorgde middels razendsnelle uitvallen voor groot gevaar. Doelpunten leverde het echter (nog) niet op. Toch was het DSOV dat op voorsprong kwam. Na een goede actie van Stijn van der Kleij was het Maarten Rijckevorsel die de score opende (1-0).

IMG_6323

Die vroege achterstand werd echter al snel ongedaan gemaakt. In de veertiende minuut zorgt een verdedigingsfout er voor dat Junior Tiller kan profiteren en de 1-1 kan maken. Het was de voorbode voor meer. Een overtreding van Ricardo Clay op Melvin Joling bezorgde RODA een penalty die vervolgens door Lennart Rust werd ingeschoten (1-2).

IMG_6310

Twee minuten na die treffer, vijf minuten voor rust, kon Clay vertrekken doordat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen na een onnodige overtreding. Ondanks de ‘man meer’ situatie zette DSOV RODA aan het begin van de tweede helft onder druk. Een gelijkmaker hing in de lucht maar RODA capituleerde niet. Het liep zelfs uit naar een grote zege.

IMG_6252

In de 73ste minuut draait Melvin Joling goed naar binnen en haalt vervolgens goed uit (1-3). Vijf minuten later is het weer raak. De voorzet is nu van Joling en Dennis Bakker, die eerst zijn tegenstander uit kapt, zorgt voor de 1-4. Tien minuten voor tijd is het weer raak. Roy van Essen is de aangever en weer mag Joling het afmaken (1-5).

IMG_6305

De laatste treffer van de wedstrijd was voor DSOV. Jason Esseboom zorgde voor de 2-5.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C