Home / Algemeen / RODA ’23 lijdt eerste nederlaag en is koppositie kwijt

RODA ’23 lijdt eerste nederlaag en is koppositie kwijt

In de zondag derde klasse C is RODA ’23 uit Bovenkerk tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van Marco Bragonje verloor in en van Bloemendaal met 4-2. ZSGOWMS gaat nu alleen aan de leiding.

Al vanaf het beginsignaal moest RODA doelman Daan Stevens aan de bak. Na tien minuten weet hij knap redding te brengen en voorkomt daarmee een vroege achterstand voor de ploeg uit Bovenkerk. Niet veel later moet de doelman toch capituleren (1-0).

1

Halverwege de eerste helft breek een goede fase aan van de ploeg van Bragonje. Dat resulteert na 28 minuten spelen in de gelijkmaker. Een corner van Junior van Til wordt door Mels Otsen binnen gewerkt (1-1). Vlak voor rust wordt een goede aanval van RODA niet bekroond met een treffer. Hassan Makdan raakt de bal niet goed zodat deze mogelijkheid verloren gaat.

Bragonje: “Eigenlijk werden we al vanaf het begin fysiek onder druk gezet en daar wisten we niet goed mee om te gaan. Ook het feit dat we op gras speelden, en dat zijn we niet meer echt gewend, was zeker van invloed. We ons gewoon niet goed gewapend tegen het spel van Bloemendaal. Vooraf had ik al een beetje het camping gevoel met mooi weer en dan richting het strand om te voetballen. Dat merkte je gewoon.”

2

Een slap begin van de tweede heft zorgt er voor dat RODA weer op achterstand komt. Lange tijd blijft het de Bovenkerkers moeizaam vergaan. Een kwartier voor tijd lijkt de ommekeer echter aanstaande als Melvin Joling op aangeven van aanvoerder DAmien de Vegt voor de 2-2 zorgt. Binnen vijf minuten kijkt RODA echter voor de derde keer tegen een achterstand aan. Bloemendaal speelt een snelle aanval goed uit (3-2). Vier minuten voor tijd wordt de eindstand zelfs bepaald op 4-2 en moet RODA’23 haar eerste nederlaag, en zelfs puntverlies, van het seizoen slikken.

4

Bragonje: “Ik maak me zeker geen zorgen na deze nederlaag. Wij hebben een doel dit jaar en daar hou ik me aan vast. Ik denk dat bij de spelers deze nederlaag wel even aankomt, maar er is niets aan de hand. Over twee weken pakken we het gewoon weer op.

3

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Foto’s Koos van der Leest