RODA ‘ 23 loopt rood aan tegen KDO en verliest met 3-7

In de zondag derde klasse C is het duel tussen RODA ‘ 23 en KDO vlak voor tijd tijdelijk gestaakt geweest. De scheidsrechter stopte het duel nadat RODA ‘ 23 haar tweede rode kaart had gekregen. het duel werd wel uitgespeeld. In de resterende minuten scoorde KDO nog twee keer.

RODA startte sterk in de regioderby tegen KDO. De ploeg uit Bovenkerk kwam ook al snel op voorsprong. Na twee goede pogingen in de eerste vijf minuten was het in de zesde minuut wel raak. Melvin Joling was de doelpuntenmaker.

Trainer Marco Bragonje (l) van RODA en zijn collega Raymond de Jong van KDO
Trainer Marco Bragonje (l) van RODA en zijn collega Raymond de Jong van KDO

KDO liet zich niet overrompelen. Joeri Stange zorgde al snel voor de gelijkmaker. De snelle aanvaller zette vanaf links de aanval in, omspeelde twee tegenstanders, en schoot vervolgens in de rechter bovenhoek. Na deze mooi treffer beloofde het een prachtige voetbalmiddag te worden in Bovenkerk. Zeker toen Melvin Joling met zijn tweede van de middag de jonge ploeg van Marco Bragonje weer op voorsprong zette (2-1).

IMG_2294

Na deze sprankelende openingsfase sloeg de vlam voor het eerst in de pan. Rodiaan Gino Scheffer uitte na 22 minuten zijn onvrede na een overtreding op hem door een slaande beweging te maken richting Mathijs Mollenman. KDO-trainer De Jong, dat dus met een man meer speelde, paste direct zijn systeem aan en schoof een speler extra door naar het middenveld. Vlak voor rust kwam KDO op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door Bart van Tol prachtig in de kruising geplaatst (2-2).

Na rust was de hand van RODA-trainer Bragonje duidelijk zichtbaar. Ongetwijfeld zal hij in de rust behoorlijk te keer zij gegaan. Het effect was duidelijk. RODA vocht voor iedere meter en zijn ploeg creeerde twee opgelegde kansen, maar doelpunten bleven uit.

IMG_2334

Een penalty voor KDO, nadat Stange onderuit was gehaald, werd in de 64ste minuut door Rick Kruit benut. De ploeg uit De Kwakel kwam daarmee voor het eerste op voorsprong (2-3). Vijf minuten later was het al weer gelijk. Damien de Vegt, die zijn laatste wedstrijd van het jaar speelde omdat hij aanstaande donderdag geopereerd zal worden, schoot vanaf vijftien meter de bal in de rechterhoek (3-3).

Het zorgde het laatste kwartier voor een open wedstrijd. KDO trok uiteindelijk aan het langste eind. Weer was het Stange die KDO een treffer bezorgde en de ploeg van Raymond de Jong op een 3-4 voorsprong zette. Toen het tien minuten voor tijd op twijfelachtige wijze wegens buitenspel 3-5 werd door Kruit kwam de frustratie bij RODA om de hoek kijken. Michael Keur kreeg in alle commotie, wegens praten, zijn tweede gele kaart en kon ook vertrekken. Een afkoelingsperiode was het gevolg.

IMG_2498

Na een onderbreking van een kwartier hervatte scheidsrechter Has het duel voor de laatste minuten van het zeer enerverende duel. RODA was verslagen KDO profiteerde optimaal van de ontstane ruimte. Kruit maakte de zesde treffer en Menno Lingeman zorgde in de laatste minuut voor de 3-7 eindstand.

Door deze ruime zege is KDO nu de meest scorende ploeg in de zondag derde klasse C. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Met dank aan Paul Hogerwerf
Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO