Roda ’23 met veel doelpunten langs SVA

In een doelpuntrijk duel heeft zondag derdeklasser Roda ’23 de laatste 32 van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Marco Bragonje was op bezoek bij SVA in Assendelft met 3-6 te sterk.

De wedstrijd was pas vier minuten oud toen het bal werd geopend. Een verre uittrap van SVA-doelman Rick Hesp belandde bij Calvin Timmer, die met een mooie lob profiteerde van een twijfelende achterhoede: 1-0. Vlak daarna kreeg Roda ’23-trainer Marco Bragonje de kans om alles nog scherp te krijgen bij de gasten, nadat de wedstrijd wegens een harde hagelbui voor enkele minuten werd stilgelegd.

SVA - Roda23

Roda ’23 had die kleine pauze goed benut, want enkele minuten na de hervatting was de stand weer gelijk getrokken. Na een korte hoekschop legde Michael Crombeen de bal breed op Amrish Mahabier, die de gelijkmaker binnen schoot. Tien minuten later kwamen de Bovenkerkers zelfs op voorsprong. Opnieuw was Crombeen de aangever, het doelpunt kwam nu op naam van nieuweling Romello Austin.

Het spel ging op en neer in Assendelft, met Roda ’23 als bovenliggende partij. Na ruim een half uur krulde aanvoerder Sjoerd Heijnen de 1-3 in de kruising, maar nog voor het rustsignaal was SVA weer terug in de wedstrijd. Doelman Daan Stevens verkeek zich op een vrije trap van Stijn van Egmond, waardoor er halverwege een 2-3 tussenstand op het scorebord stond.

In de tweede helft leek SVA, net als in het eerste bedrijf, snel een doelpunt te maken. De lat weerhield echter de gelijkmaker van Gido Bout. Aan de andere kant was het wel raak. Uit de kluts kon uiteindelijk Thomas Zuiverloon de 2-4 binnen tikken. Toen Mitchell Bakker twintig minuten voor tijd in twee instanties voor de 2-5 zorgde, leek het bekerduel beslist.

SVA liet zich echter nog niet kennen en deed nog geen twee minuten later wat terug. Daan Rijkhoff wist een fout in de Bovenkerkse defensie af te straffen met een schot dat via de binnenkant van de paal binnen viel: 3-5. Daar bleef het echter bij voor de thuisploeg. Het werd enkele keren nog even billenknijpen voor Roda ’23, maar een aansluitingstreffer zat er niet in voor SVA.

Uiteindelijk bepaalde Amrish Mahabier een paar minuten voor tijd met een afstandsschot de eindstand op 3-6. Zo boekte Roda ’23 een doelpuntrijke overwinning op SVA waar weinig op af te dingen is. De zondag derdeklasser kan weer in de koker voor de laatste 32 in de districtsbeker.