RODA ’23 moet zich veilig spelen via nacompetitie na nederlaag tegen Hoofddorp

RODA ’23 heeft na de nederlaag tegen Hoofddorp geen kans meer om zich direct veilig te spelen in zondag tweede klasse B. De ploeg van Marco Bragonje is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voetbal tegen de periodekampioenen van de derde klasse C en D.

Nick Tavenier was uiteindelijk de man die RODA de das om deed. De aanvaller scoorde alle drie de treffers waarvan de laatste in de blessuretijd. Met nog slecht een wedstrijd te gaan bedraagt de achterstand van RODA op de veilige tiende plaats (Quick) bedraagt vier punten.

Jimmy Simons (l) en Marco Bargonje schudden elkaar vooraf de hand

Tegen Hoofddorp, de winnaar van de tweede periode, stond de ploeg uit Bovenkerk in het laatste deel van de eerste helft flink onder druk. Het was dan ook wachten op de eerste treffer. Die viel uiteindelijk in de 33ste minuut via Nick Tavenier na slecht uitverdedigen. Hoofddorp vergat om nog voor rust een grotere voorsprong te nemen. Zo belande een kopbal op de paal en moest doelman Daan Stevens een aantal keer reddend optreden.

HOO ROD 2

Na rust kwam RODA gevaarlijker voor de dag. Stef Leliveld zag zijn schot gekeerd worden en ook invaller Lennart Rust zag zijn inzet niet beloond worden met een treffer. Na ruim een uur spelen was het wel raak. Leliveld legde een vrije trap breed op Michael Crombeen die, via een been vervolgens raak schoot (1-1). Nadat Tavenier Hoofddorp weer op voorsprong had gezet zorgde Robin Visser acht minuten voor tijd voor de 2-2, maar in de blessuretijd velde Tavenier met zijn derde van de middag voor het vonnis van RODA.

SLIDE Hoofddorp RODA

Trainer Marco Bragonje moest het doen zonder Damien de Vegt die vorige week met een ingescheurde enkelband uitviel. Bragonje: “Die mis ik ook in de nacompetitie. Die zijn we weken kwijt. Dat merk je wel. We hebben het niet vandaag verspeeld en ook niet vorige week tegen VVIJ. Tegen Hillegom en Abcoude hebben we het laten liggen. Dat was echt schandalig. Nu wacht dus de nacompetitie.”

Dave Vos (r ) bewees zijn oud ploeggenoten van RODA geen goede dienst

De tegenstander van RODA is nog niet bekend, maar Bragonje ziet de nacompetitie met veel vertrouwen tegemoet. Bragonje: “ Het zou raar zijn als ik dat niet zou doen. Als je ziet hoe we het doen tegen de bovenste ploegen uit onze afdeling dan geef ik ons een goede kans om er in te blijven.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B of klik hier.