RODA wint eenvoudig van DIOS

RODA ’23 overtuigend langs DIOS

RODA ‘23 heeft na de nederlaag van vorige week tegen SCPB’22 de wedstrijd tegen DIOS zondagmiddag winnend afgesloten. Thuis in Bovenkerk werd het zonder al te veel moeite 6-0.

Roda ‘23 startte in de eerste helft met enkele kansen, zonder grandioos te spelen. DIOS zette zijn beste beentje voort. Het werd een lastig eerste kwartier. Na de 1-0, een eigen doelpunt van DIOS, ging RODA veel makkelijk voetballen.

Coach Toofeek over de eerste helft: “Ik zag in de eerste helft geen DIOS die we makkelijk konden pakken. Ik vermoedde een moeilijke middag, zeker gezien eerdere uitslagen. Na de 1-0 voorsprong – wat ook de ruststand werd – gingen we met een te makkelijke houding voetballen, een flematieke houding. Ongepast vond ik. Ik vond dat dit anders moest, het ging om de punten. Dat heb ik aangestipt.”

Na rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar, zeker niet na de 2-0 van Miquel van Duin in de 55e minuut. Na een puntgave assist van Douwe Leenders werkte van Duin de bal in de goal van DIOS. De 3-0 van Milan Egberts, een luie bal langs keeper Rinse Klinkenberg, leek de eindstand te worden. Maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd gaf Roda ‘23 nog eens flink gas.

Mooi slotstuk

Eerst maakte Abdellah Attalj er 4-0 van. Hij speelde een dijk van een wedstrijd, heeft het publiek vermaakt met enkele hoogstandjes. Toofeek: “Dit was gelijk zijn laatste wedstrijd van 2022. ‘Appie’ vertrekt morgen naar Qatar om Nederland en Marokko te gaan bekijken op het WK. Hij was in topvorm vandaag, het aanvoerderschap gaf hem kennelijk vleugels. Hij bestreek de gehele linkerflank, had prachtige acties in huis, scoorde en gaf een mooie assist op Steinhart.”

De ingevallen Thomas Steinhart bracht de stand op 5-0, zijn zesde alweer als invaller dit seizoen. Mooi slotstuk van de middag was de 6-0 . Hoewel het officieel een eigen doelpunt betrof, wilde van Duin deze toch claimen. Het was tekenend voor de gretigheid van de ploeg. RODA ging er als een wervelwind langs vandaag.

Abdellah Attalj maakt er 4-0 van

Door de overwinning is Roda ‘23 koploper Sporting Martinus tot op vier punten genaderd. Op zondag 4 december is het onderlinge duel tussen de twee Amstelveense ploegen en kan RODA dichterbij komen, mits het wint. Eerst moet het nog op bezoek bij Hooglanderveen.

Toofeek was een tevreden trainer/coach na afloop: “We zijn er op en erover gegaan vandaag. We hebben de nare smaak van de nederlaag van vorige week deels weggespoeld. We hebben ons één keertje laten piepelen. Maar, we zijn geen onzekere schaapjes geworden. We hadden de flow te pakken en die hebben we weer opgepakt. Het was een fikse dreun, we zijn er gelijk weer hard tegenaan gegaan. We hebben gelachen deze week, zijn de kantine in geweest. Domper voor Thomas Petitjean, hij zou zijn debuut maken vandaag. Helaas gooide een blessure roet in het eten tijdens de warming up. Een veelbelovend talent, hij komt er aan!”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor de komende week

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)