RODA’ 23 redt punt in slotminuut tegen Soest

In de zondag tweede klasse B zijn gelijkspelen meer regel dan uitzondering.  Ook dit weekend kwam er weer eentje bij. RODA ‘ 23 uit Bovenkerk redde in de laatste minuut een punt tegen Soest door de 3-3 te maken.

De wedstrijd begint met een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-voorzitter en erelid Herman Akone. Het weerhield de thuisploeg er echter niet van , of juist wel daardoor, om fel uit de startblokken te schieten maar Kuenen schiet over het doel van Stevens.

Het is echter RODA’ 23 dat de openingstreffer maakt. Stef Leliveld stuurt met een steekbal Robin Visser weg en die passeert doelman Alvarez, Het ius het eerste doelpunt van het seizoen van de Bovenkerkse spits. Een paar minuten later is de ploeg van Bragonje zelfs dichtbij de 0-2. Bungener raakt de lat na een afgeslagen corner.

1Na het plaagstootje van  Soest in de beginfase wordt het pas na zo’n twintig minuten gevaarlijk. Gerdo Kuenen dringt het strafschopgebied binnen en Ali Coban staat op de juiste plek om zijn voorzet binnen te tikken, 1-1. Vanaf dat moment gaat de wedstrijd op en neer. Leliveld raakt na een half uur de paal en Mels Otsen is net te laat om de rebound binnen te tikken. Ook Soest, dat steeds sterker wordt, raakt de paal in de persoon van Steenvoorden.

Bugener en Keur krijgen na rust de eerste kansen voor de bezoekers maar de grootste kans is voor Soest. De Hiep kopt vanuit een corner op de lat.  Twintig minuten voor tijd is het alsnog verdiend raak. Kuenen rondt een lange bal van Merkenij eenvoudig af in de lange hoek (2-1). RODA lijkt de weg kwijt en Soest krijgt kansen op meer. Toch is het RODA dat weer op gelijke hoogte komt via Damien de Vegt (wederom een assist van Leliveld). De spits scoorde vorig seizoen aan de lopende band voor NFC maar maakte nu pas, na blessureleed, zijn eerste voor zijn nieuwe club.

4

De Vegt had zich zelf trouwens een goede dienst bewezen als hij niet veel later oog in oog met doelman Alvarez zijn inzet gestopt zag worden. We zitten dan inmiddels in de laatste tien minuten. Soest countert razend snel en Ghaddari speelt de bal over de RODA defensie en invaller Belt faalt niet als hij tegenover doelman Steven staat (3-2). Diezelfde Belt had daarna de wedstrijd kunnen beslissen door ook de 4-2 te maken. Na een goed lopende aanval is hij het eindstation maar Stevens redt en houdt RODA in leven met een fantastische redding.

De Bovenkerkers hebben dan nog tijd voor een goede aanval.  Het is een zwak schot van Leliveld waar Maiko Stouthart tegen aan loopt. Het was geen wonderschoon doelpunt maar hij telde wel en het leverde RODA het vierde punt van de competitie op.

3

Ondanks het punt, het vierde dus in totaal, staat RODA op de dertiende plaats. Toch is het verschil met de koploper slechts drie punten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC