Roda 23 redt zichzelf met winst

Roda 23 heeft vandaag het enige juiste gedaan. De ploeg van Ruud Visser won met 5-2 van Roda 46 en was daarmee niet meer afhankelijk van de andere uitslagen in zondag 2B.  Volgend jaar spelen de Bovenkerkers ook weer in de tweede klasse. Dan wel onder een andere trainer. Ruud Visser zal plaats maken voor Marco Bragonje. Robin Visser, topscorer van de club blikt terug.

Robin Visser:’Van tevoren wisten we wat we moesten doen. Er heerste in de kleedkamer de sfeer van moeten winnen. We speelden tegen een club die al is gedegradeerd, dus als we dit niet zouden winnen, dan verdienden we het ook niet. Zo gingen we het veld in.’

Robin Visser voegde zelf meteen de daad bij het woord door de eerste twee treffers voor zijn rekening te nemen. De eerste op aangeven van Dennis Frijn en de tweede op aangeven van Daan van Huffel die niet zelfzuchtig was, maar oog in oog met de doelman breed legde op Visser.

12052013Roda23-Roda46 2

Robin Visser:’We waren heer en meester. Roda 46 maakte niet de indruk om er nog alles aan te willen doen. Het was afwachten tot wij de bal weer afpakten en konden aanvallen.’

Stef Leliveld van Roda 23 schoot van afstand ook prachtig raak en met 3-0 was het wel helemaal gespeeld. Tijd voor Roda 23 om in de rust het verdere strijdplan te bepalen.

Visser:’We wilden nog wel even doorgaan. Zes of zeven nul winnen, daar gingen we voor.’

12052013Roda23-Roda46 3

Dit leek na rust waarheid te worden. Daan van Huffel werd onderuit gehaald in de zestien en Robin Visser legde vanaf elf meter aan voor zijn 19e treffer alweer dit seizoen. Hij faalde niet. Nadat Melvin Joling in de 80ste minuut ook nog de 5-0 binnenschoot, nam Roda 23 voor het eerst gas terug. Dat was wel meteen te merken, want de gasten van Roda 46 deden ineens van zich spreken door de 5-1 en de 5-2 aan te tekenen. Dit was slechts voor de statistieken. Met drie treffers keek Robin terug op een terechte winst en een terecht lijfsbehoud. Zijn vader, trainer Ruud Visser, kon ook opgelucht adem halen. Hij laat de ploeg netjes in de tweede klasse achter.

12052013Roda23-Roda46 4

Foto’s: Rogier Stoffels.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)