Roda ’23 rekent af met Nieuw West United

Roda ’23 heeft op eenvoudige wijze de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Marco Bragonje was op eigen veld met 3-1 te sterk voor zondag vierdeklasser Nieuw West United.

Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde de zondag derdeklasser de wedstrijd en dit leverde na negen minuten de openingstreffer op. Waar Melvin Joling zijn schot eerst nog naast zag gaan, wist Jorn van Wieringen even later te profiteren van een fout in de Amsterdamse verdediging: 1-0.

Roda23 - Nieuw West United

Nieuw West gaf zich echter nog niet gewonnen en deed wat terug. Het zat de gasten alleen nog niet mee. Een bal die ternauwernood van de lijn werd gehaald, een schot op de lat en een redding van Roda-doelman Daan Stevens. Na een klein half uur was het wel raak. Uit een rake vrije trap kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte: 1-1.

Nog voor de rust had Roda ’23 de leiding weer in handen. Mitchell Bakker werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en vanaf elf meter was Michael Crombeen trefzeker, al zat de doelman er nog met zijn vingertoppen aan: 2-1. In de laatste minuten kreeg Van Wieringen zelfs de kans om de wedstrijd voor de rust te beslissen, alleen raakte hij de bal niet goed.

Na de hervatting stokte de wedstrijd en ging het tempo omlaag. In een van de spaarzame aanvallen werd de wedstrijd na ruim een uur spelen wel beslist in Bovenkerks voordeel. De ingevallen Romello Austin hield goed het overzicht en stelde Van Wieringen in staat om simpel binnen te tikken: 3-1.

Gescoord werd er niet meer, waardoor Roda ’23 een vrij eenvoudige bekerzege boekte op Nieuw West United. De subtopper uit de zondag derde klasse C was met 3-1 te sterk voor de vierdeklasser en bekert verder.