RODA ’23 rekent in tweede helft af met Ouderkerk

In de zondag derde klasse C heeft RODA ’23 in de streekderby tegen Ouderkerk aan het langste eind getrokken. De ploeg van Marco Bragonje was na een 1-1 ruststand met 3-1 te sterk. Dennis Bakker was erg belangrijk voor de Bovenkerkers door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Op eigen veld kende RODA ’23 een droomstart. Al binnen drie minuten had de thuisploeg de score geopend. Roy van Essen ging aan de rechterkant diep en zijn voorzet werd door Lennart Rust binnen getikt: 1-0. RODA ’23 dicteerde vervolgens het eerste kwartier, maar een goede mogelijkheid voor Dennis Bakker eindigde aan de verkeerde kant van de paal.

IMG_6065

Daarna kwam Ouderkerk beter in de wedstrijd. Een inzet van Pepijn Scholte werd maar net voor de lijn van het Bovenkerkse doel weggewerkt en Mitchel Melissen zag zijn schot gekeerd worden door doelman Daan Stevens. Na een half uur viel de gelijkmaker alsnog. Een warrige beslissing van de scheidsrechter bood Scholte de mogelijkheid om de 1-1 te maken. Dat was ook de ruststand, omdat Ouderkerk het liet liggen om op voorsprong te komen aan het eind van de eerste helft.

Bakker en Spronk

Net als in de eerste helft kwam RODA ’23 ook vroeg in het tweede bedrijf aan de leiding. Junior Tiller werd door Tom Spronk rond de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald, de scheidsrechter wees naar de stip en Dennis Bakker kon dit buitenkansje vanaf elf meter verzilveren: 2-1. Ouderkerk moest daarna komen om belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud te pakken. Het spel golfde op en neer, beide ploegen kregen een paar kleine kansen, zonder dat de doelmannen echt hun kunsten moesten vertonen.

Een kwartier voor tijd had Rust de 3-1 op zijn schoen, maar uit een voorzet van Van Essen belandde zijn inzet ongelukkig tegen de paal. Enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Rust verlengde de bal, Bakker was attent en tekende voor de 3-1. Het was meteen de beslissing in de wedstrijd.

IMG_6331

RODA ’23 heeft nog een kleine kans op de derde periode – vijfde plaats met twee punten achterstand op DSOV (AGB heeft al een periodetitel, red.) – en staat momenteel vijfde in de competitie. Ouderkerk zag De Meteoor over zich heen gaan en zakte naar de tiende plaats. De ploeg van Don Guezen heeft nog twee punten voorsprong op de nacompetitiestreep te verdedigen in de laatste vier wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)