RODA ’23 sleept overwinning bij Schoten uit het vuur

Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft RODA ’23 weer een wedstrijd winnend weten af te sluiten in de zondag derde klasse C. De ploeg van Marco Bragonje had het moeilijk tegen Schoten en stelde pas vijf minuten voor tijd de 2-3 overwinning veilig.

Al na vijf minuten keken de Bovenkerkers tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop van Schoten werd doelman Stevens gehinderd in zijn doelgebied, maar keurde de scheidsrechter het doelpunt van de thuisploeg goed (1-0). Beide ploegen speelden slordig, maar na een half uur spelen kwam Roda ’23 weer op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Hassan Makdan van 25 meter ging net langs de paal in de linkerhoek binnen: 1-1.

Schoten - Roda '23

RODA ’23 zette meer druk, waar Schoten het steeds moeilijker mee had. Vlak voor rust kregen de gasten een strafschop nadat Melvin Joling onderuit werd gehaald. Robin Visser benutte dit buitenkansje en bepaalde de ruststand op 1-2. In de tweede helft begon Roda ’23 slordig en dat leidde na een uur spelen tot de gelijkmaker van Schoten uit een counter (2-2).

In de laatste minuten werd Roda ’23 sterker. Vijf minuten voor tijd namen de Bovenkerkers weer de leiding in de wedstrijd. Op aangeven van Robin Visser zorgde Junior Tiller voor de 2-3. Na een spannende slotfase kon Roda ’23 de drie punten meenemen naar Bovenkerk.

Door de 2-3 overwinning stijgt de ploeg van Marco Bragonje naar de derde plaats in de zondag derde klasse C. De achterstand op koploper ZSGO/WMS bedraagt zes punten. Over twee weken (23 november) ontvangt RODA ’23 de nummer twee AGB, dat vijf punten voorsprong heeft.