RODA ’23 sluit aan bij de top na ruime zege

RODA ’23 heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op Nieuw Utrecht: 6-0. Daardoor sluiten de Amstelveners aan bij de bovenste ploegen.

Het zag er nog niet meteen naar uit dat RODA ’23 zo’n grote score neer zou zetten. In de beginfase was het namelijk aftasten en waren er aan beide kanten weinig kansen te noteren. Pas na een half uur viel de eerste treffer. Een corner kwam bij Nick Leerkes terecht op de rand van de zestien en hij schoot binnen. Een paar minuten later had Quint Piris de 2-0 op de schoen, maar hij raakte de paal. Toch werd het vlak voor rust nog 2-0, dankzij Jeremy Giltay.

Ook na rust raakte RODA ’23 de paal, dit keer was het Richie Yeboah. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd, RODA ’23 hoefde niet echt en Nieuw Utrecht kon niet. Toch werd het 3-0, dankzij een harde uithaal van Rezgar Kasim. Daarna voerde het de score verder op, eerst met een aftstandsschot van Leerkes. Snel daarna maakte ook Kasim na een mooie aanval zijn tweede van de middag. En het werd ook nog 6-0, toen een corner van Queentino Zinhagel werd binnen gekopt door Thomas van Baest.

RODA ’23 doet dus goede zaken. Het gaat volgende week op bezoek bij FC Weesp, dat dit weekend ook goede zaken deed met een zege op FC Jeugd.