Weesp wint weer en doet goede zaken

FC Weesp heeft voor de derde keer dit seizoen weten te winnen. Na zeges op DWS en VVIJ wist het ook tegen FC Jeugd de drie punten te pakken: 1-2.

In de eerste helft waren de bezoekers al de betere partij, maar wisten ze twee goede kansen niet te benutten. Zo werd met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht. Tien minuten na rust was het FC Jeugd dat eigenlijk uit het niets de leiding nam dankzij een kopgoal. Maar FC Weesp liet zich daar niet door van de wijs brengen.

“Daarna besloten we wat meer risico te nemen en krijgen we weer een paar goede kansen. Een vrije trap van Job Vermeulen raakte de paal en Floris Lukken had een goede mogelijkheid alleen voor de keeper”, aldus Dick-Jan Ente. Ongeveer een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker van Daan Vermeulen. Uit een corner kwam de bal via de paal terug het veld in en Vermeulen kon intikken. Daarop besloot Weesp nog wat meer risico te nemen en vol voor de winst te gaan. En met succes, want Milan Geertsma zorgde uiteindelijk voor de 1-2.

“Een punt is leuk, maar als je de kans hebt op drie punten moet je dat ook proberen. Ik zag hier de mogelijkheden, dus besloten we wat meer risico te nemen. Het is belangrijk voor ons om afstand te nemen van de onderste plekken en dat gaat tot nu toe goed, we mogen niet klagen”, zo vond Ente. Dat afstand nemen lukt inderdaad behoorlijk, want Weesp staat nu zelfs zesde. Het staat nu 7 punten voor op hekkensluiter FC Jeugd.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Mario Wormhoudt

DCG kan eindelijk weer juichen na zege op De Meer

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)