Roda ’23 trekt in doelpuntrijk duel tegen Diemen aan langste eind

In de zondag derde klasse C hebben Diemen en Roda ’23 de toeschouwers getrakteerd op een doelpuntenfestijn. In Diemen vielen tien doelpunten, waarbij de gasten aan de goede kant van het scorebord eindigden: 4-6.

Al vanaf het eerste fluitsignaal ging het spel op en neer. Roda ’23 en Diemen kregen een kleine mogelijkheid, maar beide doelmannen werden nog niet echt getest. Toen Dennis Bakker dat namens de gasten na negentien minuten wel deed, was het meteen raak. Een afstandsschot van de middenvelder ging in hard het net in: 0-1. Nog geen minuut later was die voorsprong zelfs verdubbeld door Lennart Rust, die raak kopte uit een voorzet van Melvin Joling.

Diemen - Roda 23

Diemen hanteerde de lange bal en acht minuten voor de rust viel zo’n bal goed. Een voorzet werd uiteindelijk door Dennis van Bree binnen gewerkt. Het bleef in de eerste helft echter bij die aansluitingstreffer. Na drie minuten in de tweede helft herstelde Roda ’23 de voorsprong weer tot twee doelpunten. Een foutje in de Diemer verdediging werd door Rust afgestraft: 1-3.

Daarna volgden de doelpunten snel achter elkaar. Waar het in de 55ste minuut nog 1-3 stond, stond de teller zes minuten later op 3-4. Dennis van Bree tekende eerst nog voor de tweede aansluitingstreffer na een slippertje achterin bij Roda ’23, maar een minuut later had Roda ’23 opnieuw een voorsprong van twee doelpunten. Een lange uittrap van doelman Daan Stevens werd door Rust doorgekopt, waarna Joling op snelheid voor de 2-4 kon tekenen.

Diemen - Roda23

Diemen gaf niet op, want na een uur spelen was de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Onoplettendheid achterin bij Roda ’23 werd deze keer afgestraft door Bright Owusu. De ploeg van Martin van Egmond merkte dat er meer te halen viel op eigen veld, alleen eindigde een kopbal op de lat. Waar de gelijkmaker in de lucht hing voor Diemen, sloeg Roda ’23 een klein kwartier voor tijd nogmaals toe. Joling brak door, behield het overzicht en stelde Dennis Bakker in staat om voor de 3-5 te zorgen.

De wedstrijd was nog niet beslist, want Diemen maakte er nog een spannende slotfase van. Uit een corner was Quincy Molly trefzeker, waardoor de achterstand weer was verkleind: 4-5. Verder kwam de thuisploeg echter niet. Een gelijkmaker zat er niet meer in en uiteindelijk besliste Roda ’23 in de blessuretijd de wedstrijd. Op aangeven van invaller Jorn van Wieringen bepaalde Melvin Joling de eindstand op 4-6.

Zo zorgden Diemen en Roda ’23 voor een waar doelpuntenfestijn. De thuisploeg bleef echter met lege handen achter, al hadden ze meer verdiend. Roda ’23 klom door de zege over Diemen naar de derde plek in de zondag derde klasse C. De achterstand op koploper AGB bedraagt slechts drie punten. Promovendus Diemen staat op een zesde plaats op vijf punten van AGB.