Roda ’23 vecht zich knap naar punt tegen AGB

Roda ’23 heeft de achterstand bovenin de zondag derde klasse C beperkt weten te houden. Het verschil met nummer twee AGB was en blijft vijf punten, na een 1-1 gelijkspel in Bovenkerk. Drie minuten voor tijd voorkwam invaller Damien de Vegt een nederlaag voor de thuisploeg.

Roda ’23 en AGB voetbalden in de openingsfase goed, maar sprongen beiden te onzorgvuldig met de kansen om. Na een half uur spelen waren het de gasten die voor het eerst trefzeker waren. Lesley van Dams kon ongestoord door het middenveld van Roda ’23 lopen en oog in oog met doelman Daan Stevens hield hij het overzicht en de kans aan Omar El Aamrani, die de bal binnen schoof.

Roda '23 - AGB

Tien minuten voor rust belandde een vrije trap van Junior Tiller op de arm van AGB-verdediger Mertcan Aka. Tot groot ongenoegen van de spelers van Roda ’23 gaf scheidsrechter Ligtvoet geen strafschop. Na de rust ging Roda ’23 op zoek naar de gelijkmaker, maar had de thuisploeg moeite met het doorbreken van de verdediging van de gasten.

AGB leek de wedstrijd na een uur spelen op de counter in het slot te gooien, maar een doelpunt van Baris Irmak werd op advies van de grensrechter afgekeurd, omdat El Aamrani daarvoor in buitenspelpositie op doelman Stevens schoot. Tien minuten later kregen de gasten opnieuw een enorme mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar Roda-sluitpost Daan Stevens wist de bal van de voet van El Aamrani te plukken.

Roda '23 - AGB

Roda ’23 bleef in leven en kreeg in de slotfase steeds meer kansen. Nadat eerst nog Roy van Essen van dichtbij hoog over schoot, zorgde invaller Damien de Vegt alsnog voor de gelijkmaker. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij drie minuten voor tijd onhoudbaar raak. Er waren zelfs nog kansen op de 2-1, maar doelman Yavuz Sönmez hield AGB goed in de wedstrijd en voorkwam treffers van Melvin Joling en nogmaals De Vegt. Door het punt houden de Bovenkerkers de achterstand op de koplopers beperkt. Hoewel ZSGO/WMS won en uitliep, blijft de voorsprong van AGB op nummer drie Roda ’23 vijf punten.

Roda '23 - AGB

“We hadden de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien”, oordeelde AGB-trainer Senel Cebar na afloop. “Bij de twee grote kansen na rust hebben we het laten liggen. We hadden Roda een mentale tik kunnen geven en ze uit kunnen schakelen. Al was het geen makkelijke wedstrijd voor ons. We hebben vandaag een punt verdiend, maar gezien de ranglijst wel twee punten verloren op koploper ZSGO/WMS.”

Marco Bragonje was opgelucht dat zijn Roda ’23 er een punt uitsleepte. “Een zwaarbevochten punt, maar uiteindelijk wel verdiend. Na de 1-0 kwamen we twee keer goed weg. Een compliment aan het team dat we bleven vechten. Met een nederlaag hadden we achter de feiten aangelopen, dan was het verschil op de ranglijst wel erg groot geworden.”

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)