Home / Algemeen / RODA’23 verliest knotsgekke wedstrijd van VVH/Velserbroek

RODA’23 verliest knotsgekke wedstrijd van VVH/Velserbroek

Als een ploeg vijf keer scoort is dat meestal genoeg voor een ruime zege. Dat gold gisteren niet voor RODA ’23. Het verloor in de derde klasse C met 6-5 bij VVH/Velserbroek. De doelpunten vielen keurig telkens om en om.

“Ik weet niet wat ik niet mee maakte. Het was net korfbal”, aldus Tim Steij. De aanvoerder stond op het wedstrijdformulier, maar haakte na de warming up af. “Ik heb de nacht ervoor de hele tijd boven de WC gehangen. Ik had me omgekleed en gewoon de warming-up gedaan. Maar toen merkte ik dat het niet ging en heb ik tegen Cor (Ten Bosch, red.) gezegd dat ik echt niet kon spelen.”

Toen Steij terugkwam van het douchen stond RODA al met 1-0 achter, door een goal van Jordi Hurkmans. “Het was een foutenfestival. We krijgen de goals zo makkelijk tegen. Geen één goal van VVH/Velserbroek was een uitgespeelde aanval.” Beide ploegen scoorden steeds om de beurt. VVH/Velserbroek kwam steeds op voorsprong en RODA maakte telkens steeds de gelijkmaker. Yorick van der Deijl scoorde met een prachtig schot in de kruising de gelijkmaker. Na de 2-1 van opnieuw Hurkmans scoorde Tim Engeln de 2-2, na goed voorbereidend werk van Van der Deijl. Dit was tevens de ruststand.

Na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. Bij VVH/Velserbroek voltooide Hurkmans zijn hattrick en scoorde Jeffrey Kors ook drie keer. Nick Albers kopte de 3-3 binnen. Daarna scoorde aanvoerder Niels Vahlkamp twee keer uit een vrije trap en vanaf de penaltystip. Maar de ploeg van Cor ten Bosch ging dus alsnog de bietenbrug op. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Jeffrey Kors de 6-5.

Bij drie doelpunten van VVH/Velserbroek zag keeper Geervliet er niet goed uit. “We hebben dit seizoen al vier keepers gehad. Het is natuurlijk lullig voor die jongen. Hij is negentien jaar. Hier krijgt hij geen zelfvertrouwen van.” Op het spel van RODA had Steij niets aan te merken. “Al onze goals waren wel goede uitgespeelde aanvallen. Wij hadden veel meer de bal en we probeerden ook te blijven voetballen als we achter stonden.” Deze wedstrijd was wel symptomatisch voor het seizoen van RODA ’23 tot nu toe. “Dit is tekenend. We willen nog steeds mee doen om de bovenste plaatsen. We hebben ook kwalitatief ook een team waarmee het kan”, aldus Steij.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Jos Spitteler