Foto Mike van Zwieten: RODA'23 kwam te kort tegen koploper Soest

RODA’ 23 verliest terecht van Soest

RODA’23 is er niet in geslaagd om in Bovenkerk punten af te snoepen van koploper SO Soest. De ploeg van Ruud Visser kwam te kort en verloor terecht met 1-3. Visser: “ We hebben geen aanspraak mogen maken op iets. Jammer.”

Visser: “ Uiteindelijk zat het er niet in. We hebben goed weerstand geboden maar het is een terechte nederlaag.”  RODA ‘ 23 kwam vier minuten voor rust op achterstand. Een goede aanval die werd afgerond door Ali Cohan. De voorsprong was meer dan verdiend en voor rust had het zelfs 0-2 kunnen worden maar de Bovenkerkers kwamen met de schrik vrij.F

Foto Mike van Zwieten: RODA'23 kwam te kort tegen koploper Soest
Foto Mike van Zwieten: RODA’23 kwam te kort tegen koploper Soest

Tien minuten nar rust zorgde Maiko Stouthart voor de gelijkmaker. De lange spits kopte een voorzet van Stef Leliveld in eerste nog tegen de keeper aan maar Stouthart was alert en scoorde via de rebound. Visser: “ Vlak daarna vloog een voorzet van Leliveld over iedereen heen en belandde op de paal anders hadden we zo maar voor gestaan.”

Foto Mike van Zwieten; Stouthart op weg naar de 1-1
Foto Mike van Zwieten; Stouthart op weg naar de 1-1

Nadat RODA het overwicht had in de beginfase van de tweede helft nam Soest steeds meer het heft in handen. Na iets meer dan twintig minuten ging RODA verdediger Paul Bosse in de fout. Hij dekte aan de verkeerde kant en zag Majid Ghaddari binnen door komen en scoren, 1-2. Drie minuten later was de wedstrijd beslist. Nu zorgde steekbal door het hart van de defensie voor een treffer. De 1-3 kwam op naam van Hessel de Goeij.

Voor RODA’23, dat de competitie erg sterk was begonnen, rest nu slechts de derde periode. Op basis van de ranglijst, RODA staat nu achtste, valt er weinig meer te halen. Het moet zelfs met een schuin oog naar de onderkant van de ranglijst kijken want de voorsprong op een plek in de nacompetitie bedraagt slechts vier punten. Visser: “We hebben een lekker elftal en we kunnen Soest best bijbenen maar we hebben te vaak slordige momenten. Dan gaat het gewoon niet lekker en daar baal ik van. We moeten ons maar op de derde periode richten als we nog wat willen.”

Foto’s Mike van Zwieten

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)