Home / Algemeen / RODA ’23 werkt zich in tweede helft langs KDO

RODA ’23 werkt zich in tweede helft langs KDO

Vlak achter de top-4 in de zondag derde klasse C hoopt nummer vijf RODA ’23 zich nog stiekem te kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Marco Bragonje won met 1-2 op bezoek bij KDO en volgt hierdoor op slechts zes punten van de drie koplopers OSV, Arsenal en AGB.

In de eerste helft zette KDO op eigen veld van meet af aan druk naar voren. RODA ’23 had hier moeite mee en was duidelijk van slag. Het leverde slechts een paar kleine kansjes op voor de thuisploeg. Joeri Stange schoot recht op doelman Daan Stevens en een schot van Mathijs van Rijn ging rakelings naast. In de twintigste minuut werd de score alsnog geopend. Stange bediende vanaf de linkerkant Van Rijn, die van dichtbij hard raak schoot: 1-0.

IMG_4513

Het schudde RODA ’23 meteen wakker. De gasten konden zelf echter alleen uit een paar vrije trappen gevaar stichten. Een van deze dode spelmomenten leverde na een half uur een enorme mogelijkheid op, maar Roy van Essen kon de bal bij de tweede paal net niet binnen glijden. Het betekende dat de Bovenkerkers tegen een achterstand aankeken toen de kleedkamers voor de rust werden opgezocht.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het RODA ’23 dat de regie in handen nam. KDO had moeite om de bal in de ploeg te houden, terwijl de Bovenkerkers steeds meer gingen geloven in een resultaat in De Kwakel. RODA ’23 oogde frisser dan de thuisploeg en kwam in de 64ste minuut terecht op 1-1. Een strakke voorzet van Van Essen kon van dichtbij worden binnengegleden door Amrish Mahabier.

IMG_4727

De gasten voelden dat er meer te halen viel en zetten in de slotfase nog even aan. Zo schoot Junior Tiller in de rebound uit een vrije trap van Michael Crombeen net naast. Acht minuten voor tijd viel de verdiende voorsprong dan toch. Opnieuw was Van Essen de aangever en deze keer stelde hij Lennart Rust in staat om de 1-2 binnen te schieten. KDO besloot vol op de aanval te spelen en dat zorgde nog voor een paar benauwde momenten in de RODA-verdediging. Tot twee keer toe was Van Rijn dicht bij de gelijkmaker, maar deze viel niet meer.

IMG_4461

RODA ’23 hield stand en nam met de drie punten afstand van nummer zes KDO. De Bovenkerkers staan nu vijfde in de zondag derde klasse C, zes punten achter de koplopers en zes punten voor de Kwakelaars. Met de thuiswedstrijd tegen Diemen, dat vierde staat, op de rol, zou de ploeg van Marco Bragonje nog een rol van betekenis kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Paul Hogerwerf
Foto’s Koos van der Leest

Send this to a friend