RODA ’23 wint ondanks Van IJzendoorn

Het Amstelveense RODA ’23 heeft zich dankzij een 4-0 overwinning op Houten zo goed als velig gespeeld in de tweede klasse B. Na de zeperd van vorige week tegen Concordia (0-1) kon er nu eindelijk weer gejuicht worden in Bovenkerk. Ten opzichte van vorige week was het een wereld van verschil.

De uitblinkende Mike Boelee vormde samen met Dave Vos het centrale duo achterin. Vaste waarden als Paul Bosse en Siver Abdulrahman namen plaats op de bank naast coach Ruud Visser. Achterin stond het goed en ook aanvaller Tim Steij liet weer van zich spreken. In de tiende minuut opende hij de score. Acht minuter later was het 2-0 toen een voorzet van Bnar Toofeek door een Houten speler in eigen doel werd gewerkt. Dat het halverwege geen 3-0 stond lag volgens de RODA aanhang aan scheidsrechter Van Ijzendoorn. Een overduidelijke strafschop, na een overtreding op Steij, wuifde hij weg.

Scheidsrechter Van Ijzendoorn is niet de meest geliefde man in Bovenkerk. Leider Rogier Stoffels zegt tegen www.sportamstelveen.nl : “Het gaat eigenlijk al vijftien jaar zo met deze man. Sinds er in de bestuurdkamer een kop koffie, per ongeluk, over hem heen viel fluit hij tegen ons. Hij was woest en zei toen dat er RODA onder zijn leiding nooit meer een wedstrijd zou winnen.” RODA ’23 won toch en vernam na afloop dat Van Ijzendoorn aan zijn laatste seizoen als arbiter bezig is.

In de tweede helft was de ploeg van Ruud Visser zeer effectief. Houten had het initiatief maar de Bovenkerkers scoorde. Weer was het Tim Steij die doel trof. Een kwartier voor tijd maaklte Maiko Stouthart er ook nog 4-0 van.

RODA’23 staat nu op de achtste plaats en staat vier punten los van de nacompetitie plaatsen. Volgende week, uit tegen DHSC, kan het tweede klassenschap definitief worden verlengd.

Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)