RODA ’23 (zondag) kampioen van Amstelveen

Cor ten Bosch heeft zijn eerste prijs als trainer van RODA ’23 binnen. Op het veld van RKAVIC kroonde de zondag derdeklasser zich tot kampioen van Amstelveen, door in de finale na strafschoppen te winnen van zaterdag tweedeklasser Amstelveen.

Het deelnemersveld viel behoorlijk tegen in Amstelveen. AMVJ had niet genoeg spelers ter beschikking en deed daarom niet mee, van Sporting Martinus ontbrak zowel het zaterdag- als het zondagelftal en zondag vierdeklasser NFC (de laatste twee edities kampioen) was ook afwezig. Het gevolg was een toernooi van slechts zes teams: RODA ’23 zaterdag en zondag, Amstelveen, RKAVIC, Nautilus en RAP. Het verschil tussen de twee uiteindelijke finalisten en de rest van de deelnemers bleek erg groot, zo niet veel te groot met uitslagen van 3-0 en 4-0 in een wedstrijd van dertig minuten.

Laszlo Ruwiel en Mike van den Steenhoven

De strijd tussen plek vijf en zes werd gewonnen door de jubilerende gastheer (RKAVIC viert dit jaar het honderdjarig jubileum, red.), dat met 3-0 te sterk bleek voor RAP. In de halve finale was het Bovenkerks onderonsje tussen het zaterdag- en zondagelftal van RODA ’23 een prooi voor de zondag derdeklasser (1-2) en kende Amstelveen weinig problemen met Nautilus: 3-0. Het zaterdagelftal van RODA ’23 werd in de trootsfinale uiteindelijk derde, Nautilus eindigde als vierde.

In de finale gingen RODA ’23 en Amstelveen gelijk op, maar kwamen beide ploegen net als in de groepswedstrijd niet tot scoren. Amstelveen speelde de helft van het duel zelfs met tien man vanwege een rode kaart voor Yacob Sason. Strafschoppen moesten uiteindelijk voor de beslissing zorgen. De eerste vijf penalties werden door beide ploegen benut, maar na de misser van Mike van den Steenhoven schoot Kevin Schut RODA ’23 naar de toernooiwinst.

RODA '23-doelman Jordi Bungener pakt strafschop van Mike van den Steenhoven.
RODA ’23-doelman Jordi Bungener pakt strafschop van Mike van den Steenhoven.

Zo delfde Amstelveen voor het tweede jaar op rij het onderspit vanaf elf meter, nadat de finale van vorig jaar ook middels strafschoppen werd verloren van NFC. RODA ’23 heeft de eerste prijs van het seizoen binnen in de jacht op promotie naar de tweede klasse.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!