RODA doet goede zaken met zege op Legmeervogels

In de zondag tweede klasser B heeft RODA ’23 uit Bovenkerk een zeer nuttige overwinning geboket in de streekderby tegen Legmeervogels. De ploeg van Marco Bargonje won in Uithoorn met 0-2.

De teleurstelling droop af van het gezicht van Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek. Niet alleen alleen had de oefenmeester er de pee in dat tegen Roda’23 zijn team zojuist verdiend het derde verlies op eigen veld had geleden, nog meer was Honsbeek ontevreden over de vertoonde instelling van zijn ploeg. “Na tien minuten zag ik al dat het vandaag niets ging worden. Er was geen bezieling. Al hadden we tot volgende week zondag gevoeltbald, doelpunten van onze kant waren er niet gevallen.”

Het veld op Sportpark de Randhoon lag er wederom niet best bij. De thuisploeg leek daar het meeste last van te hebben. Honsbeek: “Ik heb het wederom aangekaart, maar er gebeurt niks. Verder wil ik er niets meer over het veld zeggen en ook niet als excuus voor het verlies aanvoeren. Beide ploegen hadden er vandaag last van.”

LMV-Roda'23 02

Roda’23, dat een week geleden in Bovenkerk door zeven zweepslagen van koploper Soest een lelijk litteken opliep, had schijnbaar minder moeite met de slechte ondergrond. In het eerste bedrijf was de formatie van trainer Marco Bragonje de bovenliggende partij en kreeg van begin af aan de beste kansen. De 0-1 hing vanaf de eerste minuut in de lucht.

Melvin Joling treuzelde in de prille beginfase eerst nog opzichtig oog in oog met Uithoornse goalie Joey vd Wal, op de schitterende uithaal van Paul Bosse in de 11e minuut zoekt de goalie nu nog naar het antwoord. De voorzet vanaf de rechterkant van Michael Crombeen was strak en halfhoog, Bosse stond zo vrij als vogeltje en kon zonder tegendruk tot een geweldige ingeving komen. Met links nam de mee opgekomen verdediger de bal snoeihard op zijn slof. Met de snelheid van de Russische viermansbob vloog het leer langs Van der Wal in de benedenhoek (0-1). Bosse na afloop nog stralend: “Ik kon twee dingen doen. Aannemen of schieten. Dat besluit was snel genomen. De bal kwam zo mooi aanzeilen, dan moet je het in één keer proberen. En ja…dan gaat de bal er natuurlijk heel lekker in, de keeper was kansloos. Wat een goal.”

LMV-Roda'23 07

Legmeervogels liet, op een gevaarlijk schot van Dennis Rijnbeek na, in de eerste helft bitter weinig zien. Dit tot ergernis van Honsbeek. “Je speelt voor eigen aanhang, dan moeten de vonken ervan afvliegen. En niet de tegenstander zoveel vrijhheid geven. Nogmaals….de juiste beleving was er niet. En vraag mij niet waarom, ik heb er alles aangedaan. De groep goed geprepareerd.”

Kees Rikers van Roda’23 was dichtbij de 0-2. Van ver raakte de middenvelder de bal snoeihard met de linkervoet. Met veel effect leek het leer in de rechterkruising te belandden. Van de Wal redde stijlvol. De goalie liet op slag van rust nogmaals zijn kwaliteiten zien door de bal uit een elfmetertrap van Stef Leliveld, minder nadrukkelijk aanwezig dan in het heenduel, uit de rechterhoek te ranselen. De strafschop was veroorzaakt door Rowan Hogenboom.

Melvin Joling had tot tweemaal toe de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Eerst schoof de Roda-speler de bal centimeters voorlangs, de mislukte tweede poging zag er knullig uit. Op acht meter schuin voor Van der Wal knalde Joling hopeloos naast. Zo bleef het met een steeds meer aandringend Legmeervogels spannend in Uithoorn.

LMV-Roda'23 10

Een ‘specsavers’-momentje van arbiter Lagerwey kostte de thuisclub een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Jordy de Groot brak door via het centrum, snelde op doelman Daan Stevens af en wat De Groot in zijn glorietijd niet in zijn hoofd haalde deed hij nu wel. Afleggen op invaller Martins die er iets beter voor stond. Vlag en fluitsignaal floten Martins wegens buitenspel onterecht terug.

Damien de Vegt bij Roda’23 maakte kort daarna aan alle spanning een eind. De invaller kogelde de bal vanaf bijna 25 meter recht door het midden in de touwen. Paul Bosse: “De overwinning was verdiend. We hebben het minst weggegeven en de meeste kansen gekregen. In de tweede helft had Legmeervogels meer balbezit maar ze dwongen niets af.” Honsbeek: “We wilden vandaag afstand nemen van een ploeg uit de onderste regionen, dat is niet gelukt. Terechte winst voor Roda’23. Prima gespeeld.”

Met dank aan Klaas Leegwater/Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars
Foto boven twitter RODA’23

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)