RODA en Visser nog in gesprek

De kans dat Ruud Visser ook komend seizoen weer de hoofdtrainer is van RODA ’23 ligt in de lijn der verwachtingen. Toch dient er volgens de trainer nog wel wat duidelijkheid te komen van het bestuur. Op welke manier en met welke ambitie beide partijen met elkaar verder gaan zal de komende weken duidelijk worden.

Visser is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer. Daarvoor was hij vijf jaar hoofd opleiding van de club. Visser heeft daardoor een verbintenis voor onbepaalde tijd. Jaarlijks wordt de samenwerking geëvalueerd. Het eerste gesprek heeft al een tijd geleden plaats gevonden. Het vervolg bleef echter achterwege. Visser: “Tijdens het eerste gesprek heeft de club te kennen gegeven met mij verder te willen. Mijn gedeelte van het gesprek moet nog plaatsvinden. Dat komt door het vertrek van bestuurslid technische zaken Henri van Schaick. Daardoor is alles een beetje vertraagd. Ik denk dat dat volgende week plaatsvindt”.

De jaren onder Visser zijn niet de meest succesvolste van de club. In zijn eerste jaar eindigde RODA als achtste in de tweedeklasse. Vorig jaar werden de Bovenkerkers vijfde . Dit seizoen kende het een aardige start maar is het inmiddels afgezakt naar de achtste plaats. Slechts twee punten meer dan DSHC dat nu op een nacompetitie plaats staat. Visser: “De toekomst van de club zal ook mede afhangen van de resultaten. Aan het eind van vorig seizoen waren er veel geruchten en werd er veel aan spelers getrokken. Uiteindelijk zijn ze allemaal gebleven. Als de eindklassering dit jaar weer tegen valt zal het een stuk moeilijker worden om de spelers voor de club te behouden. Het belangrijkste voor mij is dan ook hoe we de boel bij elkaar gaan houden. Daarover zal mijn gesprek met het bestuur gaan. Net zoals ik wil weten wat nou precies hun ambitie is”.

Het bestuur van RODA’23 heeft in het verleden als doel gesteld om een eerste elftal te hebben met veel jongens uit de eigen jeugd. Het liefst met spelers die al vanaf hun vierde jaar bij de club spelen. Ook wilde de club aantrekkelijk voetbal spelen. Visser: “Dat is allemaal gelukt. We spelen ook om te winnen en dat zou dan leiden naar succes. Voorlopig doen we dat dit seizoen niet genoeg. Tegen de topclubs en grote tegenstanders in het bekertoernooi lukt het allemaal wel. Is er de motivatie en het resultaat. Tegen de ‘kleintjes’ laten we veel te veel punten liggen”.

De resultaten gaan dus mede beslissen hoe de toekomst van de club er uit zal zien. Mocht het tegenvallen dan is het niet ondenkelijk dat er veel spelers zullen vetrekken. Visser:” Het is dan ook belangrijk dat de club uitspreekt wat hun ambitie is. Wat willen zij, wat wil ik en wat willen de spelers. Wat mij betreft is Amstelveen groot genoeg en is ook RODA ’23 sterk genoeg om op eersteklas niveau te spelen. Als het bestuur dat ook wil dan is de vraag alleen nog hoe we dat gaan doen”.

Visser denkt dat een plek in de nacompetitie nog haalbaar is. Visser: “De derde plek, daar gaan we voor. Dan spelen we automatisch nacompetitie. Laten we ons daar eerst maar eens op richten. Als we die halen wordt het ook een stuk makkelijker om spelers voor de club te behouden”.

Gisteren (donderdag) heeft een afvaardiging van de selectie een gesprek met een delegatie van het bestuur gehad. Hun mening over de positiue van Visser werd wel aanghoord maar zal geen invloed hebben op de toekomst van de trainer bij de club. De club zal de kritiek van de spelers met Visser bespreken.

Aanstaande zondag kan RODA een goede stap in die richting zetten. De opdracht is echter niet makkelijk. De nummer twee van de ranglijst, Zeeburgia, is dan de tegenstander. De ploeg van Kolf is de voornaamste kandidaat om de tweede periode te winnen.

foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)