RODA laat zich aftroeven door United/Davo

In de zondag tweede klasse B heeft RODA’23 zich laten aftroeven door een brutaler United/Davo. De jonge ploeg uit Bovenkerk verloor uiteindelijk met 4-3. Dennis van de Manakker scoorde drie keer voor United/Davo.

Dat RODA’ 23-trainer Marco Bragonje over een jonge ploeg beschikt wisten we al maar dat het elftal dat hij vandaag opstelde gemiddeld nog niet eens 21 is  (20,8 jaar) is alleen maar  goed voor de toekomst.

Foto Koos van der Leest: Af en toe was het de jongens tegen de mannen

Vanaf de eerste minuut moet RODA’23 in de verdediging en United dwingt de kansen af. Dennis van de Manakker, Tarek Lehiba en Erhan Kutlu kregen beste kansen maar pas na een half uur is het raak. Van de Manakker krijgt de bal net iets buiten het strafschopgebied. Hij speelt drie man uit en schiet vervolgens droog binnen (1-0). Voor rust stelt RODA echter orde op zaken. Laat in de eerste helft is het uit de eerste echte kans gelijk raak.  Tim van Heusden zet voor en Sjoerd Hamann werkt niet al te best weg. Robin Visser profiteert en aarzelt niet en schiet de 1-1 binnen in de 43ste minuut. Tim Engeln en Stef Leliveld komen nog dicht bij een verrassende voorsprong maar gescoord wordt er voor rust niet meer.

Foto Koos van der Leest: Stef Leliveld was weer betrokken bij een doelpunt van de Bovenkerkers

Na rust is de eerst kans voor de Haarlemmers nadat Paul Bosse te zacht terugkopt op Daan Stevens. Thierry de Bie kan onderscheppen maar Keur haalt de bal uiteindelijk van de lijn. Het spel gaat vervolgens op en neer. Keur is dichtbij  een Bovenkerks doelpunt en aan de andere kant laat Van de Manakker een kans liggen.

Twintig minuten na rust is het eindelijk weer raak. Na ongelukkig  hands van Engeln zet Van de Manakker vanaf elf meter United weer op voorsprong. Het stapje extra dat RODA vervolgens geeft levert wederom de gelijkmaker op.  Damien de Vegt krijgt het doelpunt op zijn naam nadat zijn schot door Hamann van richting wordt veranderd. (2-2). Lang genieten is er niet bij.  Een minuut na de 2-2 is het al weer 3-2. Van de Manakker schiet van hard buiten de zestien zijn derde van de middag binnen.

Foto Koos van der Leest: Robin Visser scoorde twee keer voor RODAm mar dat was niet voldoende voor een punt

Tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist. Kutlu mag over links alles en iedereen passeren en de 4-2 achter doelman Stevens schieten. Robin Visser, na een pass van Leliveld, bepaalt een minuut voor tijd de eindstand op 4-3 met zijn tweede treffer van de middag.

United/Davo mag zich door de overwinning mede koploper noemen (samen met Soest). RODA ’23 zakt naar de negende plaats ook al bedraagt de achterstand op de koploper maar vier punten.