RODA speelt zich veilig

RODA ’23 uit Bovenkerk heft zich definitief veilig gespeeld. De ploeg van Ruud Visser speelt dus ook volgend seizoen wederom in de tweede klasse. Door de 1-3  overwinning op DHSC is de voorsprong op een nacompetitieplaats opgelopen tot zeven punten.

Bij rust stond het in Utrecht nog 0-0. Tim Steij raakte de lat en de keeper van DHSC was een sta in de weg op inzetten van Mike Boelee en Maiko Stouthart. DHSC stelde daar weinig tegen over en als het in de buurt kwam was de defensie van de Bovenkerkers de bovenliggende partij.

Na de pauze, waarin Dennis Frijn de geblesseerde Dennis Spitteler verving, een omgekeerd spelbeeld. Twintig minuten lang was DHSC de betere en toonde het vooral meer inzet. De ploeg uit Utrecht, dat tegen degradatie vecht,  kwam zelfs op voorsprong en het was te danken aan Boelee dat het slechts bij één treffer bleef.

Nadat RODA gelijk had gemaakt, een kopbal van Stouthart, bracht de thuisploeg zo uit balans dat er iets knakte. Na dat Frijn was neergehaald in de zestienmeter kon Tim Steij RODA zelfs op een 1-2 voorsprong zetten. Invaller Paul Bosse bepaalde eindstand op 1-3. Tegenvaller was het uitvallen van doelman Robin Visser. De doelman zal de komende weken nog wel de noppen op zijn knie zien zitten.

Foto’s: Jos Spitteler