Home / Algemeen / RODA weet weer wat winnen is na zege op Blauw Wit

RODA weet weer wat winnen is na zege op Blauw Wit

Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de tweede klasse B vanmiddag op sportpark Sloten tussen Blauw-Wit Amsterdam en Roda ’23 uit Bovenkerk. De nummer elf en twaalf van de ranglijst konden beide de overwinning goed gebruiken maar het waren de bezoekers die er met de punten vandoor gingen.

Doordat verschillende spelers van Blauw Wit te laat waren, kon trainer Ron van Niekerk niet met zijn ideale basiselftal starten aan de wedstrijd. Het was vanaf de eerste minuut duidelijk te zien dat de Amsterdammers zoekende waren naar de goede combinatie. Roda aan de andere kant startte uitstekend aan de wedstrijd. De jonge ploeg van Marco Bragonje stond na twaalf minuten spelen al op een 0-2 voorsprong.

Bragonje 2

Na zeven minuten spelen wordt een indraaiende vrije trap van middenvelder Michael Crombeen slecht verwerkt door Blauw Wit keeper Lloyd Dielingen. Lennart van der Leest is er snel bij en kan van dichtbij simpel de 0-1 binnen koppen.
Vijf minuten later is het Roda aanvoerder Stef Leliveld die de 0-2 mag binnen schieten. Maiko Stouthart legt op randje zestien meter de bal breed op Leliveld die met een bekeken schot Dielingen passeert. Roda is in deze periode duidelijk de betere ploeg en krijgt ook goede kansen maar tot scoren komen de Bovenkerkers niet. Na een half uur spelen kruipt ook Blauw Wit uit de schulp en krijgt het een kans via Ferdi Yalcin. Hij ziet zijn inzet echter verdwijnen naast het doel van Daan Stevens.

IMG_1827a

Na rust heeft Van Niekerk al zijn wissels al ingezet. De verse krachten helpen de Amsterdammers terug in de wedstrijd. Invaller Adil Jamal zet met een knappe pass Rasim Yalcin oog in oog met Roda keeper Daan Stevens. Yalcin faalt niet en schiet na vijf minuten in de tweede helft zijn ploeg op 1-2.

Blauw Wit wordt feller, zet Roda onder druk en komt eindelijk aan voetballen toe.
Jamal is een half uur voor tijd het dichtste bij de gelijkmaker maar Roda keeper Stevens houdt met een knappe redding zijn ploeg op voorsprong. Tien minuten voor het einde valt dan toch het doek voor de Amsterdammers. Na goed storen van Van der Leest en invaller Sten Bossong bij de achterlijn kan laatst genoemde de bal vanaf de rechterkant voorzetten. De bal beland bij Leliveld die met een schuiver de 1-3 tegen het net schiet. Een minuut later Tim Engeln de keeper Dielingen te ver voor zijn doel staan en met een puntertje vanaf twintig meter eindigt de stand op 1-4.

img_1814a

Roda’23 aanvoerder Leliveld was tevreden over het spel van zijn team: “Ik ben trots op de ploeg, we hebben eindelijk weer als een team gevoetbald, de inzet en felheid was goed en we hebben echt geknokt voor elkaar, daardoor winnen we deze belangrijke wedstrijd.”
Roda stijgt twee plaatsen op de ranglijst en mag omhoog kijken. “Deze punten hadden we hard nodig” aldus een lachende Bragonje.

Blauw wit staat op een twaalfde plaats met maar twee punten voorsprong op hekkensluiter Hillegom. Toch gelooft trainer van Niekerk in handhaving: “Maar dan moeten de koppen wel de zelfde kant op. Als spelers te laat blijven komen op wedstrijddagen of trainingen kan het heel anders aflopen en dat zou heel zonde zijn voor een club met zo’n geschiedenis als FC Blauw-Wit Amsterdam”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en hebt programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Jaap Eising

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)