Home / Algemeen / RODA’23 beleeft dankzij winst op DWS goede competitiestart

RODA’23 beleeft dankzij winst op DWS goede competitiestart

Na de afgang tegen Quick 1890 tijdens de competitiestart, maakten de spelers van promovendus RODA’23 dat zoiets niet meer mag gebeuren. In de twee weken daarna liet de ploeg van Bnar Toofeek ook zien dat die nederlaag tot het verleden behoort. Na de gestolen punten bij Elinkwijk werd nu op eigen veld DWS opzij gezet: 2-1.

Toofeek had hiervoor getekend: zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Na de teleurstellend verlopen bekercampagne en de valse start in de competitie, zag het daar niet naar uit. Tegen DWS liet RODA’23 zien waartoe het in staat is. De Amsterdammers werden goed in de tang gehouden en RODA’23 gaf weinig weg. Dat de Bovenkerkers in de laatste twintig minuten het verschil maakte, vond de oefenmeester verdiend. “We zijn er nog lang niet, maar je kan wel spreken van een goede start.”

In het eerste uur deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, waarna DWS in de 63ste minuut aan de leiding kwam. Uitgerekend een voormalig pupil van Toofeek, Nouredinne Harrouni, opende de score met een fraaie individuele actie: 0-1. “Ik hamerde er nog op dat hij gevaarlijk is”, zei de oefenmeester, die Harrouni nog kent uit zijn tijd bij DCG Onder-19.

Een kleine tien minuten later was de stand weer gelijk. Uit een hoekschop kopte verdediger Sven van Beek raak: 1-1. “DWS wilde na die voorsprong meer. Er kwamen ruimtes vrij en vanaf de gelijkmaker was het eigenlijk wachten op de 2-1”, blikte Toofeek terug. Deze viel een kwartier voor tijd. Nadat invaller Rinaigel Ogenio de voeten van doelman Yassin Roosblad trof, maakte spits Quint Piris er in de rebound alsnog 2-1 van.

Toofeek sprak lovend over Ogenio, die de ballen voorin goed vasthield. “Hij had een goede invalbeurt, net als Oussama Touiouar. De wissels hebben ons de drie punten gegeven. Daarin zie je dat wij een team zijn. Wij kunnen het niet met alleen elf man”, aldus de trainer, die Nawfal Hammi een enorme mogelijkheid op de 3-1 zag missen. “Negen van de tien keer schiet hij die bal erin, nu ging zijn schot naast.”

De drie punten kwamen desondanks niet meer in gevaar. Met zes punten uit de eerste drie wedstrijden staan de Bovenkerkers zowaar één punt achter de koplopers. DWS staat met drie punten in de middenmoot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Jos Spitteler