Home / Algemeen / RODA’23 binnen twaalf minuten klaar met Quick 1890

RODA’23 binnen twaalf minuten klaar met Quick 1890

Op bezoek bij laagvlieger Quick 1890 heeft RODA’23 snel zaken gedaan. De ploeg van Bnar Toofeek had binnen twaalf minuten een 0-2 voorsprong te pakken, die de Bovenkerkers ook niet meer uit handen gaven. Hierdoor werd de vijfde plek in de zondag tweede klasse B verstevigd.

Om te zien welke stappen de piepjonge selectie van RODA’23 heeft gemaakt, kan de tweede ontmoeting met Quick 1890 als goed voorbeeld worden genomen. In de openingswedstrijd hadden de Bovenkerkers geen schijn van kans: 0-3. “Dat was nog geen team. Het is nu een heel hecht team geworden”, loofde Toofeek. Hij zag zijn ploeg na een vroege 0-2 voorsprong vooral volwassen worden. “We hebben tijdens de rust afgesproken om het op slot te gooien en het spel dood te maken. Dat hebben ze fantastisch gedaan.”

Omdat de Amersfoorters graag verzorgd wilde opbouwen, besloot RODA’23 juist op die moment druk te zetten. Cadeautjes werden maar al te graag uitgepakt. Eerst werd de bal ingeleverd bij middenvelder Jasper Burgers, die oog-in-oog met de doelman in de vierde minuut eenvoudig de score kon openen. Acht minuten later was het al 0-2. Nu onderschepte Rinaigel Ogenio een bal op het middenveld, stuurde Quint Piris met buitenkant voet de diepte in en de spits verdubbelde de marge.

Als Oussama Touiouar even daarna iets meer geluk had in de afronding, had de wedstrijd in de eerste helft al definitief in het slot gegooid kunnen worden. “De gehele eerste helft waren wij dominant. Na de rust is het niet meer spannend geworden”, blikte Toofeek terug. De Bovenkerkers herstelden zich hierdoor goed van de 2-0 verliespartij vorige week tegen Hooglanderveen. “We hebben laten zien dat die nederlaag een incident was. Nu hebben we ook een gat geslagen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)