RODA’23 geeft inhaalrace goed vervolg tegen VVA/Spartaan

Twee weken geleden stond RODA’23 nog teleurstellend met één punt uit vijf wedstrijden onderin de zondag derde klasse C. Inmiddels is de sfeer een stuk positiever in Bovenkerk en kan de ploeg van Cor ten Bosch weer omhoog kijken door de tweede zege op rij. Na Arsenal werd nu VVA/Spartaan, ondanks een valse start, verslagen.

Twee keer kwam VVA/Spartaan in de eerste helft dreigend over de middenlijn, beide keren stond de verdediging van RODA’23 niet goed en even zoveel keer lag de bal in het net. Houssim Budra en Gile Tadic zetten de Amsterdammers na een kwart wedstrijd op een 0-2 voorsprong. Ten Bosch had zich het begin van het duel wel anders voorgesteld. “We waren de bovenliggende partij, maar op dat moment denk je: ‘wat gebeurt hier nou weer..’ We kregen een paar ontzettend goede kansen. Net als de voorgaande weken werd dit niet beloond.”

Foto Thijs De Graaf | Tadic zet VVA/Spartaan op een 2-0 voorsprong
Foto Thijs De Graaf | Tadic zet VVA/Spartaan op een 2-0 voorsprong

Op slag van rust slaagde Yorick van der Deijl daar wel in. De spits van de Bovenkerkers ontfutselde de bal van de VVA/Spartaan-achterhoede en maakte beheerst af. De aansluitingstreffer was tevens zijn vijfde van het seizoen. In de rust kreeg Ten Bosch de kans om het één en ander aan te passen. “We besloten nog aanvallender te voetballen, want we wisten dat we beter waren.”

Ook in de tweede helft was het RODA’23 dat de klok sloeg en VVA/Spartaan zich slechts sporadisch op de helft van de tegenstander begaf. Het duurde even voordat het zijn vruchten afwierp voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd kwam RODA’23 op gelijke hoogte. Een vrije trap van Tim Steij werd door verdediger Kevin Schut binnen gekopt: 2-2.

Daarna ging de ploeg van Ten Bosch erop en erover. Met een listige schuiver in de linkerhoek bracht Junior Tiller (“hij schiet normaal nooit”) RODA’23 aan de leiding. “We hebben echt wilskracht en veerkracht getoond”, was de oefenmeester lovend. “Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.”

20161016-roda23-vvaspartaan-thijs-de-graaf-5

Op de 3-2 overwinning viel uiteindelijk niets af te dingen, alleen dat de Bovenkerkers zo laat pas orde op zaken stelde. “Het was een dik verdiende overwinning, daar waren zelfs de mensen van VVA/Spartaan het over eens. De hele wedstrijd hebben we gedicteerd, kregen kans op kans en dan is het fijn dat het na een mindere start de goede kant op valt voor ons.”

Waar VVA/Spartaan door de nederlaag de kans op de eerste periodetitel misliep, kan RODA’23 weer even ademen. Na zeven wedstrijden staat de ploeg op een elfde plaats met acht punten. Dat valt Ten Bosch tegen. “Ik had iets meer van het team verwacht. Eén punt uit vijf wedstrijden was wel heel erg weinig. Maar je staat waar je staat en gelukkig duurt de competitie nog lang. We moeten nu een behoorlijke inhaalslag maken en daar hebben we met deze overwinning een goed vervolg aan kunnen geven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)