RODA’23 haalt door hattrick van Rinaigel Ogenio weer uit tegen Pancratius

Hoewel trainer Bnar Toofeek niet had verwacht dat het eenvoudig zou worden tegen Pancratius, heeft RODA’23 toch weer een overtuigende zege geboekt. De zondag tweedeklasser scoorde opnieuw vier keer in de regioderby. Rinaigel Ogenio nam drie treffers voor zijn rekening: 4-1.

“Maar het was ook niet zo makkelijk”, antwoordt Toofeek gelijk als hij geconfronteerd wordt met zijn eerdere uitspraken. Wel werden de Bovenkerkers behoorlijk geholpen door twee vroege treffers. Na vijf minuten opende Rinaigel Ogenio op zeer fraaie wijze achter zijn standbeen de score, waarna Tex Koster hier met een prachtige vrije trap in de kruising een schepje bovenop deed. “Tot dat moment speelden we sterk, waren we goed in de duels en lieten Pancratius niet voetballen. Maar daarna dachten de jongens waarschijnlijk: het is mooi zo, we gaan lekker achterover leunen.”

Met een 2-0 voorsprong op het scorebord liet RODA’23 de bezoekers het spel maken. Zij hadden de zure 0-4 nederlaag van eerder dit seizoen weg te poetsen. Pancratius dicteerde het spel en bepaalde het tempo, zonder echt grote kansen te creëren. Doelman Reno van der Meer werd nauwelijks uitgetest. Bij één van de sporadische momenten was het wel meteen raak voor de Badhoevedorpers. Een kleine tien minuten na de rust tekende Ralf Fenne uit een scrimmage voor de 2-1.

De aansluitingstreffer bracht het geloof terug bij de ploeg van Danny Hijzelendoorn. Een rode kaart voor Dominique Sweers (twee keer geel) en drie wissels van RODA’23 zorgden ervoor dat het spelbeeld weer kantelde. Met onder andere clubtopscorer Quint Piris (niet fit genoeg om te starten) in het veld werd het duel in de laatste tien minuten in het slot gegooid. “Op dat moment ging het als een trein”, vervolgde Toofeek, die Ogenio door twee late treffers zijn hattrick zag voltooien. “Hij heeft lekker de wedstrijdbal mee naar huis gekregen.”

Niet de 4-1 eindstand, maar de 8-1 stand overall pronkte na afloop op het scorebord. “Daar kunnen we nu een hele week van genieten.” Volgende week wordt dat aangepast naar 2-2 voor het restant van de wedstrijd tegen Elinkwijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.