RODA’23 heeft geen kind aan Wijk aan Zee

RODA’23 mag zich de eerste koploper (op doelsaldo) van de zondag derde klasse C noemen. De ploeg van Cor ten Bosch rekende vrij eenvoudig af met Wijk aan Zee: 6-0.

In de eerste helft duurde het nog lang voordat de Bovenkerkers zichzelf beloonden voor het overwicht en alle kansen. Thimo de Jager (net naast) en Tim Plemper (kopbal tegen de lat) waren al dichtbij. De openingstreffer viel echter pas een paar minuten voor tijd. Een harde voorzet van De Jager werd nu wel binnen gekopt door Plemper: 1-0.

Waar RODA’23 in de eerste helft lang moest wachten op een doelpunt, viel deze na rust een stuk sneller. Op aangeven van Patrick Engelmoer kon De Jager nu zelf in de verre hoek raak schieten: 2-0. De thuisploeg bleef domineren en het was wachten op meer, want Wijk aan Zee had weinig in te brengen. Met nog een klein half uur te gaan gooide Romello Austin van dichtbij de wedstrijd in het slot: 3-0.

In het laatste kwartier liep de score nog verder op. Via Martijn Guitink en Melvin Joling belandde de bal bij Plemper, die voor de 4-0 tekende. Ook invaller Joey Hartlooper deelde mee in de vreugde nadat hij een fraaie solo afrondde met de 5-0. Het slotakkoord was voor Patrick Engelmoer. De middenvelder kreeg de bal in een druk strafschopgebied en schoot de 6-0 eindstand op het scorebord.

De ruime overwinning was een uitstekende start van de competitie voor de Bovenkerkers. Volgende week gaan zij op bezoek bij Diemen, dat er ook lustig op los scoorde (5-7 zege op promovendus Spaarnwoude). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)