RODA’23 duwt Arsenal verder in de problemen

In de zondag derde klasse C heeft RODA’23 zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Olympia Haarlem. De ploeg van Cor ten Bosch kende weinig moeite met Arsenal. Mede dankzij drie doelpunten van Melvin Joling werd er een 5-0 zege geboekt.

RODA’23 kreeg afgelopen week twee behoorlijke tegenslagen te verwerken. Topscorer Yorick van der Deijl brak op de training zijn middenvoetsbeentje en ook Tim Steij is voorlopig uit de roulatie. “We moeten Yorick waarschijnlijk de rest van het seizoen missen. Wat de situatie van Tim betreft is het afwachten. Hij heeft een open wond die maar niet dicht wil gaan. Momenteel zit hij thuis met zijn been omhoog, hij kan ook niet werken. Je kan wel zeggen dat we een turbulente week achter de rug hebben”, aldus Cor ten Bosch.

Ondanks het gemis van de twee begon RODA’23 voortvarend aan het duel tegen het kwakkelende Arsenal. Kevin Hoorneman, die van der Deijl verving in de voorhoede, stelde Melvin Joling in staat om de score te openen. Na deze treffer werd Arsenal wat sterker en Daan Stevens moest een eerste serieuze redding verrichten. RODA’23 moest in deze fase steeds verder terug. Toch was het de thuisploeg die uit een counter toesloeg. Joling was dit keer de aangever, hij kapte zijn directe tegenstander uit en bediende Tim Engeln: 2-0.

Foto Koos van der Leest | Kevin Hoorneman maakte indruk in de spits.

Even later was het wederom het duo Hoorneman-Joling die de verdediging van Arsenal te slim af waren. Laatstgenoemde liet de doelman kansloos. Zo kon RODA’23 met een gerust hart de kleedkamers opzoeken. De tweede helft had qua spanning weinig meer te bieden. RODA’23 zou wel twee keer scoren. Voor Melvin Joling werd het een bijzonder fijne middag want hij wist zijn hattrick te voltooien. Het slotakkoord kwam op naam van Kevin Hoorneman. Hij ontliep de buitenspelval en bekroonde een prima wedstrijd: 5-0.

Foto Koos van der Leest | Melvin Joling was de grote man met drie doelpunten.

“We hebben niet top gespeeld maar dit is wel een hele nuttige overwinning. Wij gaan voor een plek bij de eerste vier, schrijf dat maar op”, besluit ten Bosch. Voor Arsenal beginnen de zaken er met de week slechter uit te zien. Het gat met een veilige tiende plek bedraagt acht punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Koos van der Leest

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Olympia Haarlem drukt Diemen weer onder de streep Door een 0-2 nederlaag tegen Olympia Haarlem is Diemen weer naar de elfde plaats gezakt in de zondag derde klasse C, een plek die aan het eind van de ...
Sporting Martinus en Schoten in evenwicht in strijd om vierde plek Een direct duel om de vierde plaats in de zondag derde klasse C tussen Sporting Martinus en Schoten heeft geen winnaar opgeleverd. In Amstelveen eindi...
DWS haalt fors uit tegen VVA/Spartaan In de zondag derde klasse C heeft DWS geen spaan heel gelaten van het geplaagde VVA/Spartaan. In de eerste 45 minuten bood de degradant nog goed parti...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: