Home / Algemeen / RODA’23 houdt SCH’44 op doelpuntloos gelijkspel

RODA’23 houdt SCH’44 op doelpuntloos gelijkspel

Zondag tweedeklasser RODA’23 heeft voor de derde week op rij aangetoond met de grote jongens mee te kunnen. De ploeg van Bnar Toofeek pakte op bezoek bij SCH’44 een verdienstelijk punt: 0-0. Eerder dit seizoen werd er nog kansloos verloren van de club uit Harmelen.

Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, verzekerde Toofeek dat het duel tussen de nummers drie en vijf van de ranglijst allerminst saai was. “Het was keihard werken, echt een heel heet potje. Wij hebben een punt gewonnen”, bekende de oefenmeester direct. Waar SCH’44 de tweede helft de bovenliggende partij was en ook de betere kansen kreeg, hield de Bovenkerkse defensie stand. “Vergeet niet dat zij zes wedstrijden op rij gewonnen hadden. Wij zijn gewoon een heel stugge en moeilijk te bespelen ploeg.”

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Tijdens de rust besloot Toofeek de formatie te wijzigen en iets meer verdedigende zekerheid in te bouwen. “De tweede helft hebben we niks te vertellen gehad. We hebben een muur gebouwd, op een volwassen manier verdedigd en zijn echt tot het gaatje gegaan.” De bezoekers eindigden het duel nog met tien man vanwege een rode kaart voor Tim Engeln (“vermeende elleboogstoot, dat heeft hij zeker niet gedaan”), maar wel met een knap verdiend punt. “Al hebben we die ook een beetje gestolen.”

Met 28 punten uit achttien wedstrijden lijkt RODA’23 zo goed als zeker van handhaving. Daar heeft Toofeek zich al lang niet meer mee bezig gehouden. “Voor de wedstrijd tegen Hooglanderveen (3 februari, red.) zei ik al tegen de jongens: we zijn veilig. Geen degradatiegevaar meer voor ons. Daar zijn ze echt meer gemotiveerd door geraakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest