Roda’23 in blessuretijd naast Abcoude

De wedstrijd in Bovenkerk tussen Roda’23 en FC Abcoude kende vandaag geen winnaar. De eindstand was 1-1. Beide ploegen konden daarmee vrede hebben. Voor Abcoude was het wel extra zuur, want de gelijkmaker van Roda’23 kwam in de laatste seconden van de blessuretijd pas op het scorebord. Direct daarna floot scheidsrechter Alhaddad de wedstrijd af.

FC Abcoude moest vandaag in een fantasie-opstelling aan de wedstrijd beginnen. De ploeg van trainer Rini van Roon miste door blessures en een enkele schorsingen maar liefst zes vaste basisspelers. Het eerste wapenfeit in de wedstrijd is voor Roda’23. In de 11e minuut een hard schot met een vervelende curve gaat richting het doel van Abcoude. Jeffrey IJmker is attent en kan de inzet tot corner verwerken. Twee minuten later is het de beurt aan Abcoude. Loek Schings wordt in de diepte aangespeeld en kan richting doel van Roda’23. Zijn schot mist kracht en is onvoldoende zuiver om keeper Daan Stevens te verrassen. Beide ploegen laten elkaar voetballen. Roda’23 heeft het betere spel. De ploeg combineert meer en de spelers weten elkaar in de eerste helft goed te vinden. Bij Abcoude loopt dat veel minder soepel. Veel foute passes en onnodig balverlies.

07042013 Roda 23-Abcoude 3

In de 17e minuut een vrije trap voor Abcoude aan de linkerzijde van het veld. De bal wordt voorgegeven. Ron Weber kan koppen, maar zijn inzet gaat naast. Maar ook voor Roda’23 zijn er diverse goede mogelijkheden. In de 26e minuut een prima kans vlak voor het doel van Abcoude, maar het schot gaat hoog over. Beide ploegen komen tot de rust niet aan scoren toe.

De tweede helft is nog maar twee minuten aan de gang. Loek Schings van Abcoude krijgt de bal op eigen helft in bezit. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en kan op snelheid helemaal het veld oversteken. Geen speler van Roda’23 legt hem ook maar een strobreed in de weg. Hij haalt binnen de zestien meter hard uit en brengt Abcoude op voorsprong (0-1). De rush wordt Loek Schings ook gelijk fataal. Na het doelpunt moet hij direct geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Jorn van den Heuvel, die zijn debuut maakt in het eerste elftal van Abcoude.

In de 7o ste   minuut van de wedstrijd moet Abcoude de voorsprong eigenlijk verder uitbouwen. Niek Remijn kan alleen op keeper Stevens af, maar zijn schot gaat over. Roda’23 zet Abcoude steeds verder onder druk. De bezoekers komen nog nauwelijks aan aanvallen toe. In de 14e minuut weet Roda’23 de verdediging van Abcoude uit te spelen. Binnen de zestien meter wordt een aanvaller van Roda’23 onderuit gehaald. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Robin Visser staat achter de bal. De penalty wordt goed ingeschoten, maar Jeffrey IJmker van Abcoude zit in de goede hoek en stopt de penalty.

Jeffrey IJmker (Abcoude) stopt penalty

De thuisploeg blijft op zoek naar de gelijkmaker. En die is gelet op het spelbeeld ook verdiend. Abcoude verdedigt met man en macht. Roda’23 heeft duidelijk moeite om er doorheen te komen. Abcoude beperkt zich tot een enkele counter. Het spel van Roda’23 wordt langzaam maar zeker ook wat slordiger. FC Abcoude lijkt de overwinning op zak te hebben. In blessuretijd een indirecte vrije trap voor Roda’23 net buiten de zestien meter. De bal wordt opzij gelegd voor Dave Vos. Die kan in geheel vrije positie  hard inschieten. De bal gaat langs de muur van Abcoude en langs doelman Jeffrey IJmker (1-1). De scheidsrechter vindt het dan ook meteen welletjes. Hij laat niet meer aftrappen en blaast het eindsignaal.

In de tweede klasse B lijkt NVC uit Naarden nu wel de beste papieren te hebben voor het kampioenschap. Zelf won de ploeg ruim bij OSM’75. Naaste concurrenten FC Weesp en Soest verloren allebei. Ook SDO uit Bussum doet opeens weer mee. Abcoude zakt door het gelijke spel naar de vijfde plaats in de ranglijst.

Wedstrijdverslag en foto’s: Rob Baarda