RODA’23 in doelpuntenfestijn onderuit tegen DSOV

Zondag tweedeklasser RODA’23 heeft de knock-outfase van de districtsbeker niet kunnen bereiken. De ploeg van Bnar Toofeek ging op eigen veld in een doelpuntrijk duel onderuit tegen DSOV. De eersteklasser trok in de slotfase aan het langste eind en verliet Bovenkerk met een 4-5 zege en een ticket voor de volgende bekerronde.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. In de achtste minuut opende spits Quint Piris de score. Hierna kreeg RODA’23 gelijk de mogelijkheid om het verschil groter te maken, alleen werden twee grote kansen onbenut gelaten. DSOV nam de controle in de wedstrijd over en kreeg kansen op de gelijkmaker. Deze viel ook na ruim een halfuur. Vince de Kwant tikte de bal eenvoudig binnen bij de tweede paal. In de blessuretijd kwam de ploeg uit Vijfhuizen zelfs aan de leiding. Bianco Carolina liet RODA’23-doelman Reno van der Meer kansloos met een mooie lob.

Na de rust nam RODA’23 het initiatief in de wedstrijd weer over. Een weergaloze pass van Lars Postmus zette Piris vrij voor het doel, waar de aanvaller wel raad mee wist: 2-2. De Bovenkerkers drukten door en hadden in de 62ste minuut de leiding in handen. Een terechte penalty werd zuiver binnen geschoten door Rinaigel Ogenio: 3-2. De wedstrijd ging hierna heen en weer. Zo kon DSOV’er De Kwant binnen vijf minuten de stand alweer gelijk trekken.

Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg voor de derde keer deze middag aan de leiding. Jasper Burgers rondde een voorzet van Ogenio goed af: 4-3. Hierna vergaten Piris en Ogenio met allebei een opgelegde kans het spel dood te maken. Daar kon DSOV van profiteren. Met een fantastische goal van De Kwant kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, waarna Bryan Wilderom in de 92ste minuut het lot van RODA’23 bezegelde met de 4-5.

“We stonden met een ploeg van gemiddeld 21 jaar. We zijn de betere ploeg, maar maken het niet af”, zag Toofeek. De oefenmeester van RODA’23 vond dat zijn ploeg meer had verdiend. “Ik ben wel heel trots op de jongens, dat ze dit neerzetten tegen een ploeg uit de eerste klasse.”

Volgende week start de promovendus in de zondag tweede klasse B met een thuiswedstrijd tegen Quick 1890. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Koos van der Leest